Zetta Flo - Slow Motion Drag Race (EP)

Szobaprojektnek és tizenkét számos nagylemeznek indult, valódi zenekar lett belőle, és fele-hosszú EP: elkészült a Zetta Flo bemutatkozó lemeze, a Slow Motion Drag Race. A rockos, jazzes, funkys elemekből építkező, fogós dalokról a zenekar tagjai azt tartják, egy párhuzamos valóságban ilyen a popzene.

A budapesti Zetta Flo 2009 tavaszán jött létre. Botos „Lechó” Levente és Kálmán Bence korábban a Doomsday Funk trükkös metálzenekarban zenéltek közösen, majd pár év kihagyás után közös lemez elkészítése mellett döntöttek, amelyen Lechó basszusgitározik, Bence pedig énekel.

A számokban közös, hogy különösebb elvárások nélkül született örömzene valamennyi. A 22 perces lemezt Kálmán Bence keverte meg. A hangzást végül a Supersize Studióban Horváth Attila véglegesítette. A Middle Class Prayerhez született remix Kolbert Alex (HRDKRPNK) munkája.

A döcögős kezdet után pár hónap alatt megírtak tizenkét számot, amelynek felvételéhez önerőből láttak hozzá 2010 nyarán. A dobokat Somló Dani (Grand Mexican Warlock, Seen) játszotta fel az A38 gyomrában, a többi szólamot a szerzők ketten kezdték felvenni, időnként zenész barátok segítségét kérve.

Evés közben jött meg az étvágy, felmerült egy koncertképes élő felállás gondolata is, ami 2011 őszén valósult meg. A Zetta Flo Somogyi Marci zongorista (Freezio Quartet, Sommar), Kleinheincz Zoltán gitáros (Doomsday Funk, Bálnalovas) és Marosi Csaba dobos (Mr. Pink) érkezésével vált teljes értékű, koncertező zenekarrá.

A piacvezető metapop-zenekar Zetta Flo a lehető leggyakrabban koncertezik, és igyekszik a jól ismert marketing csatornákon, mint ez a sajtóanyag is, utat törni a világhír felé. A cél ma már természetesen a Grammy-díj.

Az EP számai:

Middle Class Prayer – Kritikus és önkritikus szám a kispolgári burzsoázia hamis osztálytudatáról, csökött világképéről. A zenekar már 2009-ben is aggódott a nyugdíjrendszer fennmaradásáért.

Tricky Nature – Tökéletes szám aerobichoz, futáshoz és „egyéb ritmikus tevékenységekhez”. A zenekarhoz képest modern hangzású rockdal, már-már technósan feszes alapokon.

Easy Drama – Pörgős-melankolikus rock n roll szám az önbecsapás veszélyeiről. A sodró „minden mindegy” refréntémába ékelt elszállások kerekítik ki a boldog világvége-élményt.

February – Két éve is hasonló volt a február: hideg, hosszú és kegyetlen. Csak időnként még azt is elhitette, hogy rögtön vége lesz a télnek. Figyelem: helyenként táncveszély!

Crazy Afternoon – Ha délben kezdődik a zenebona, estére ilyen szám születik. Whiskys lassulás, az első perctől közönség-kedvenc.

Inkcarceration Festival // 7.16.2023

Posted by Slipknot on Wednesday, July 19, 2023

The Rolling Stones

Pink Floyd

Red Hot Chili Peppers

Queen

The Beatles

AC/DC