Újabb album Morre-tól: „Morphine”

Hosszú kitartó munkával idén júliusban elkészült a Morre legújabb albuma a, „Morphine”. Az album címét igazán frappánsan választották, mert a dalok többszöri hallgatására hasonló függőség alakul ki, mint a névadó szer használatától.

A „Morphine” majdnem minden számában hangsúlyos elemként tűnnek fel a keleties dallamok, amik egy jellegzetes, misztikus atmoszférát teremtenek, és a rengeteg vokál, amellyel a két énekes gitáros Igor és Fuser gazdagítja a hangzást. A dalok egzotikusságát az is fokozza, hogy majdnem mindegyikben megszólalnak a klasszikus rock területén szokatlan, és érdekes hangszerek. Egyes dalokban, mint például a „Who Will Wait”-ben dinamikus vonós játék növeli a szöveg által teremtett drámai hangulatot.

A dalok elrendezése is gondosan szerkesztett az albumon. Egy érzelem gazdag utazáson sodorják át a hallgatót, melynek, mint egy prológus, a „House On The Hills” adja meg az alaphangulatát. A szöveg egy hazaérkezést mesél el kissé balladára emlékeztető hangulatot adva neki a kellemesen ringatózó háromnegyedes ritmussal. Dominánsan jelennek meg ebben a country stílusú elemek. A „Morphine” által elmesélt érzelemgazdag történetet végül a „The Curse” című dal zárja le, mint epilógus.

Néhány dal, mint például a „She Moves, már nem teljesen idegen a hallgatóságnak, mivel a tavalyi turnéjukon már a közönség elé tárták őket, de akkor még nem alakult ki a végleges verziójuk. Néhány variáció kipróbálása után végre összeállt az, amit most a „Morphine”-on lehet hallani.

Idén augusztusban a magyar közönség élőben is hallhatja majd ezeket a dalokat, mivel a Morre több koncertet is fog adni hazánkban. Láthatóak lesznek majd az érdi Borgödörben, a budapesti Zúzda Rock Kertben, valamint Salgótarjánban a Talent Alternatív Művészeti Klubban. Novemberben, a turnéjuk végén tesznek majd még egy látogatást Szegeden a Rongy Kocsmában. Szóval, aki esetleg nyár végén nem tud részt venni a koncertjeiken, november közepén még bepótolhatja.

Inkcarceration Festival // 7.16.2023

Posted by Slipknot on Wednesday, July 19, 2023

The Rolling Stones

Pink Floyd

Red Hot Chili Peppers

Queen

The Beatles

AC/DC