Jótékonysági Metál Karácsony – Hajdúszoboszló

Metál karácsony

Itt a legmenőbb dolog, amit rockerként karácsonykor csinálhatsz Persze, elmész zúzni egy koncertre. Viszont ezzel most olyanokon segítesz, akiknek ez nem adatik meg ilyen egyszerűen. A legnagyobbak ajánlásával! Eddig is messze földön híres volt – de Kelet-Magyarország zenészei között biztosan – a hajdúszoboszlói rockerek világmegváltó közössége. Az idei karácsony azonban felteszi a fára a csúcsot: egy este, négy zenekar, és a hömpölygő közönség, a környékbeli rockerek Mekkájának számító RockCaféban! Ők mind együtt egy jótékonysági koncerten, hogy azokat segítsék, akiknek karácsonykor nincs ünnepi vacsora az asztalon és gitár a fa alatt.

Négy ok, amiért érdemes ellátogatnod a bulira: a Scerra csak ezért az egy koncertért szakította félbe koncertstoppos téli álmát, így a Tövistánc függőinek úgy kell az este, mint egy falat kenyér. A jó ügyért tomboló viharként száll a színpadra a debreceni metál körökben jól ismert Stormraizer, akik premierre készülnek: a stúdióból frissen előbúvó technikás fogat legújabb dobosát, Kovács Kálmánt avatják fel egy húzós power metal válogatással a rajongók előtt. A város jól megszokott bandái is az esemény mellé álltak: immár harmadik éve hagyományos karácsonyi buliját tartja az Irigy Hónaljmirigy metál megfelelője, a Maskarade, amely ismét rengeteg meglepetéssel készül, de humorban sem lesz hiány. A Died-by Johnny az igazi tökös, csajszédítő zenéjét hozza, így szinte garantált a fülledt hangulat.

Teljes mellszélességgel csatlakozott a kezdeményezéshez Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete, a Barát vagyok – segíthetek (BVS)! Az alulról szerveződő, csak nem hétezer tagot számláló mozgalom Hajdúszoboszlóról indult, és legalább annyira szeretik a Rock ‘n’ Roll-t, mint segíteni a bajbajutottakon. Az adományok elosztását ők szervezik, a lehető legtöbb családnak segítve ezzel. Van belőlük sajnos elég: A Családsegítő Gyermekjóléti Szolgálat adatai szerint csak Hajdúszoboszlón, körülbelül háromezer rászoruló családnak okoz problémát a téli időszak megnövekedett gazdasági terhei.

A hír eljutott a legnépszerűbb zenekarokhoz is: az alant felsorolt bandák egy-egy dedikált ajándékcsomagot ajánlottak fel az adományok mellé, szélesebb mosolyt csalva a lurkók arcára.

Inkcarceration Festival // 7.16.2023

Posted by Slipknot on Wednesday, July 19, 2023

The Rolling Stones

Pink Floyd

Red Hot Chili Peppers

Queen

The Beatles

AC/DC