Blues Night, Őszindító Móka – Zúzda Rock Kert programajánló

Zúzda Rock Kert – Blues Night

Blues Night

Egy zenei forma és műfaj, melynek gyökerei egészen a 19. századi Egyesült Államok mélydéli afroameriaki közösségekig vezethető vissza. A második világháborút követően az elektromos blues váltotta az akusztikust, s vált még elterjedtebb. Főképp a 20. század folyamán alakult ki számos alműfaja.

A legelterjedtebb, a húszas-harmincas években még szabványként kezelt 12 akkordmenet mellett az évek során már egyéb, nem szokványos ütemszámú blues is életre kapott – ahogy tapasztalni azt pl. Herbie Hancock vagy Howlin’ Wolf alkotáson. Eme stílus képviselőiből állt össze az a hat csapat, mellyel – tavasz óta először – a Zúzda Rock Kertbe is visszaszökik a blues estek sora. Az őszi szezont indító bulin lesz régi vágású varacskos blues, retro, blues-rock, némi soul-funky beütés, fura és hosszú bandanév, vérpezsdítő muzsika, feldolgozások és egy kis akusztikus megnyilvánulás is. Avagy mindenki megtalálhatja, mi szívének kedves. A belépőhöz ígért ajándék sörtől csak a pohara és torka legyen nedves! Akik a muzsikáról gondoskodnak: Blues Fathers, Blues For Sale, Eckschmiedt Blues Band, Elvileg Blues Band, Másnapos Keselyű, Pleszkán Écska és a Buba Band.

Fellépők: Blues Fathers, Blues For Sale, Eckschmiedt Blues Band, Elvileg Blues Band, Másnapos Keselyű, Pleszkán Écska és a Buba Band

Pleszkán Écska és aBuba Band

Beköszönt az ősz, fák levelet hullajtanak sorra, semmi pánik, kezdődik a móka! A tejúton innen, a bűnös környezetvédelmi tanácson túl, hol a kurta farkú malac már rég nem túr, hatos úton végig haladj, hogy a kilences (kór)teremben vidító koncertekre akadj! Az örömtől csillagok helyett négy x fémjelezte mosoly üljön ki arcodra, miközben hat zenekar által jut fülednek muzsika! Neveikből született az iménti pár kusza-kósza mondat, gyenge rímekre alapozó fondorlat – de vegyük sorra, melyik lehet a banda, kinek koncertjére hajat rázhatsz, táncikálhatsz, s ha betalál, bele is borzonghatsz? Semmi Pán(i)k, Sinbiosis, Kilences Terem, Milky Way, Route 6, Quatrox – Stílusában vegyes változatos este, klasszikus rock, heavy metal, alternatív újhullámok jó kedélyű egyvelege!

Fellépők: Semmi Pán(i)k, Sinbiosis, Kilences Terem, Milky Way, Route 6, Quatrox

Kilences Terem

A Kilences Terem egy kórterem… a rockzene kikezelhetetlen lázával fertőzött ifjú és örökifjú urak lakják. A Kilences Terem egy műterem… minden szeglete és a levegő is benne értékes relikviákat őriz, húrok, bőrök és rezek zengését, dallamokat, költői magyar szavakat. A Kilences Terem egy lovagterem… Don Quijote szelleme, egy boldog, őrült eksztázis hatja át, amely a szélmalomharcokban sem veszti el sohasem küldetéstudatát. A Kilences Teremben muzsika szól. 2011 óta. Valahol a klasszikus hard rock és heavy metal határmezsgyéjén egyensúlyozó, néha szomorú, néha dühös, néha fennkölt zene.

Milky Way

Csendespunk együttes tejút-csoki jelleggel. Lámpaoltogatók, humanista rókák és a Kisherceg közreműködésével.

Tagok:

 1. Serfőző Krisztián -ének, gitár;
 2. Német Gábor -dobok;
 3. Szánthó Bálint -basszusgitár

Quatrox

4 srác, akik abszolút imádják a zenét! (és energia árad a kezeikből…) Elgondolkodtató alternatív zene,érzelmekkel teli szövegek és rég elfeledett klasszikusok: Saját számok: A.V. Mária; Szerelmem; Eljövünk; Halott magzat álma; Ne kérdezz semmit; Próbáljuk meg; Újrakezdhetnénk; Az életem; Tedd egyszerűvé a dolgokat; Utolsó epizód. Feldolgozások: Európa kiadó: Elmentek a fiúk; Európa kiadó URH: Bon bon si bon A.E.Bizottság: Szerelem Kispál és a borz: 0óra2perc; Jutka

Route 6

Keményebb rock and roll, esetenként némi hard rock és glam beütéssel, 2010 óta. A névválasztást Gege pólója ihlette – a 6-os út mentén több városban is lakott, a pólón adott már a logó…

Tagok:

 1. Finta Gergely (Gege)- gitár
 2. Gönczy Péter (Pex) – basszus
 3. Czibor Attila – dob
 4. Teleki Dávid – ének

Semmi Pán(i)k

Egy igazán jó baráti társaság,akik szívesen zenélnek együtt, állítólag tudnak is. A cél: jól érezni magukat és a zenéjükkel szórakoztatni a közönséget! Az előbbit mindenki eldönti magában, amatőr, zeneélvező vagy szakmai szemmel. Az utóbbit viszont rendszerint a közönség igazolta. XVII. kerületi Semmi Pán(i)k zenekar hard rock/heavy metal dalaival, s jó néhány ismert, népszerű hazai és külföldi slágerrel tarkított repertoárja kifejezetten a szórakoztatásra és a jó hangulatra épít. Koncertjeiken felcsendülnek már-már klasszikusnak mondható darabok is, köztük olyan nevek, mint Ossian, P.Box, vagy éppen Aerosmith.

Tagok:

 1. dobok: Stiffl Dániel ‘Stiffler’
 2. basszusgitár: Kis Zoltán ‘Belphegor’
 3. szólógitár: Schäffer János ‘Fuckkezű’
 4. ének: Magyar Csaba ‘Pater’

SINBiosis

A dallamos göteborgi death metal ösvényén tette első lépéseit a 2000-es évek elején alakult banda, karcos és dallamokkal variáló, kompromisszumot nem ismerő muzsikával árasztva el a hallójáratokat. Bő egy évtized elteltével, 2012 nyarán végbement vérfrissítéssel kapott újabb lendületre a zenekar, a két új tag (veszett, de rendkívül szuggesztív énekes és az agyas riffekben, dalszerkezetekben utazó gitáros) érkezését koncepcióváltás követte. Saját dalaik a globális problémák, környezetszennyezés és a társadalmi problémák témakörét feszegetve igyekszik felhívni a figyelmet az élet értékeinek tiszteletére. Emellett műsoraikban feldolgozások is helyet kapnak, így pl. a korai In Flames, az Arch Enemy, vagy épp a Killswitch Engage egyes dalai is felcsendülnek!

Inkcarceration Festival // 7.16.2023

Posted by Slipknot on Wednesday, July 19, 2023

The Rolling Stones

Pink Floyd

Red Hot Chili Peppers

Queen

The Beatles

AC/DC