Zúzda Rock Kert – Blues,Core,Rock: 3nap élőzene!

Fittyet hányva a hosszú munkahétre a Zúzda Rock Kert újfent három napon átívelő hétvégi programmal és italakciók sorával kedveskedik az élőzene kedvelőinek, régi és új vendégeinek! Rendszeres, visszatérő eseményként december 13-án ismét Underground Csütörtök, főszerepben a manapság érthetetlen módon elhanyagolt és háttérbe szorult már klasszikusnak mondható zenei vonal: a blues! Három hazai csapat, a Beta Block Blues Band, Bluesjárat és a Böeghöe muzsikál este 8 órai kezdettel. 14-én, pénteken core-teremmé alakul az újbudai klub, egy súlyosabb irány felé fordulva. Az Ashley Noise, Babes in the Wood, Eclectyca, Moratorium, és a Nohanded Painter szolgál egy ütős összeállítással, elsősorban a core-irányzatok rajongóinak. A koncertek után rockdisco hajnalig, Dj Alex pörgeti a lemezeket. 15-e szombat pedig a tribute zenekarok estéje, ahol a megunhatatlan nagy kedvencek dalai csendülnek fel hazai helytartóik tolmácsolásában. A Riff/Raff AC/DC slágerekkel, a Reckless Roses a Guns N’Roses örökzöldekkel, a Volband az Elvis-metalként is emlegetett Volbeat szerzeményeivel, a Rebel Yeah pedig Billy Idol összeállítással készül. Mindehhez csatlakozik egy ötödik banda, kilétük egyelőre maradjon meglepetés!

December 13. (csütörtök) – Underground Csütörtök

Fellépők: Beta Block Blues Band, Bluesjárat, Böeghöe

December 14. (péntek) – Core Night

Fellépők: Ashley Noise, Babes in the Wood, Eclectyca, Moratorium, Nohanded Painter

December 15. (szombat) – Tribute Day 5.

Fellépők: Reckless Roses, Riff/Raff, Volband, Rebel Yeah, +1zenekar

Beta Block Blues Band

A 2004-ben alakult csapat a neves, külföldi és belföldi blues előadók, valamint saját szerzeményeit is játszó zenekar, kiktől nem idegen a pörgős gitár és szájharmonika szóló.

Böeghöe

A Boeghoe Moldován Gyula énekes-gitáros-dalszerző zenekara, amelyet 1989-ben alapított Darab István gitárossal/Stringler/ Első rock – blues lemezanyaguk 1991-ben jelent meg Kutya az asztalon címmel. Fennállása óta a magyar rockélet számos ismert képviselője megfordult ebben a formációban.

Nohanded Painter

A kezdetben metalcore-ban gondolkodó győri csapat hamar a fejlődés útjára lépett, majd egy gyors énekesváltást követően alakult zenei világuk az új lehetőségek fényében. Trapped in Delusion címet viselő kislemezük már ezen felállásban és felfogásban látott napvilágot, miközben több korábbi, befejezetlen daluk került a süllyesztőbe. Színpadi tapasztalatot hazai terepen gyűjtöttek, többek közt a Project For a Better Dream, Blastnoise, Sleeples és a Survive the Flood társaságában.

Moratorium

A pár felvételt és megannyi fellépést magáénak tudható budapesti Moratorium nem csak a tehetségkutatók, hanem a hazai underground egy újabb figyelmet érdemlő csapatává nőtte ki magát pár év alatt. A 2012-es év során a koncerteket részesítették előnyben, hol már új énekesükkel, Szontág Gáborral álltak a nagyérdemű elé. Mindamellett 2009 óta fut nagy sikerrel saját, B3 Event elnevezésű koncertsorozatuk. Zenéjük alapját a death metal, deathcore képezi, némi grind hatással színesebbé téve.

Eclectyca

A név kötelez, mi más is lehetne a legjellemzőbb a zenekar munkásságára? Eklektikus. Metal- és hardcore ötvözet, deathcore hatásokat sem mellőzve. Bár 2009 óta létező fővárosi bandáról vanszó, jelenlegi formáját a 2012-ben érkezett két új taggal nyerte el, majd ment át teljes átalakuláson a formáció.

Inkcarceration Festival // 7.16.2023

Posted by Slipknot on Wednesday, July 19, 2023

The Rolling Stones

Pink Floyd

Red Hot Chili Peppers

Queen

The Beatles

AC/DC