Alice in Change Tribute Band koncert április 6-án a Club202-ben

10 éve halt meg Layne Staley

Kereken egy évtized telt el azóta, hogy Layne Staley-t, az Alice In Chains frontemberét, a grunge (egyik) legmeghatározóbb énekesét holtan találták otthonában. Ugyan az Alice In Chains – hosszabb szünet után – napjainkban is tevékeny, Staley távozása azonban lezárt egy korszakot.

Az Alice In Change (Alice In Chains Tribute Band) Staley emléke és munkássága előtt kíván tisztelegni a 2012. április 6-án, pénteken, a budapesti Club 202-ben megrendezendő emlékesttel, amikor is az AIC olyan felejthetetlen klasszikusai hangzanak el, mint a Rooster, a Would? vagy a Man is the box. A közel két órásra tervezett megemlékezésen számos olyan vendég is felbukkan, akik számára a 90-es évek grunge irányzata alapvetően befolyásoló tényezőnek számít.

Az Alice In Change formáció egy az egyben a szegedi Everflow tagságára épül. A zenekar gyökerei a progresszív rockzene mellett a grunge világába nyúlnak vissza. Az öttagú zenekar számára Layne Staley az egyik legmeghatározóbb személyiség, akinek emléke előtt 20 számos repertoárral kíván tisztelegni. Az Alice In Change formáció a tagok saját bevallása szerint sem számít tipikus tribute zenekarnak: a kvartett az AIC számait nem kívánja egy az egyben csak „lejátszani” és az amerikai zenekar manírjait koppintani, a klasszikus grunge számokból az Everflow-íz sem hiányozhat.

A megemlékezést a seattle-i hangulatot akusztikus formában megidéző SLICK nyitja főleg Pearl Jam klasszikusokkal – de az Alice In Chains az ő repertoárukból sem hiányozhat. Az est folyamán további vendégzenészek: Csányi Szabolcs (Black-Out, Kényes Foltok), Orczy Rafael (Head for the Sun), Kovács Attila (Superbutt), Tom Lumen

facebook.com/aliceinchangetribute
http://www.facebook.com/events/360055704012776/
http://www.youtube.com/watch?v=hRM8y-NFGa8
http://youtu.be/6gG2vqPtdNk