Handout – Encounter – új nagylemez és klip

A Handout elnevezésű szegedi együttest jelentős eseményeiről számolunk be népszerűsítő rovatunkban, melynek aktualitását az adja, hogy minap jelent meg pályafutásuk második nagyszabású videoklipje, mely a közelgő nagylemezük első single-jének, az „Encounter” című számunkhoz készült.

Az Encounter dalról az alábbi részletes ismertetőjüket adjuk közre:

‘Manapság egyre többet tapasztaltuk azt, hogy a körülöttünk élő emberek és a közhangulat, azok ellen fordul, akik tenni szeretnének valamit egy célért, egy ügy
előrébb haladásáért. Véleményünk szerint ezen mindenképp változtatni kell, így egyfajta mentsvárnak szánjuk ezt a single-t azoknak, akik ennek sem adják fel.
Ezért került a szám középpontjában a bennünk lévő vívódás, aminek az oka az, hogy az egyik oldalunk folyamatosan akadályoz a céljaink elérésben, meggátolja
előre haladásunk; míg a másik, amely azért küzd, hogy át tudjuk lépni a saját árnyékunkat, és véghez vigyük azokat a dolgokat, amikre hivatottak vagyunk.
A vizuális megjelenítést Csenki Zoltán segítségével hoztuk létre, aki nagyszerűen érzett rá arra, hogy mit is képzeltünk el, és tökéletesen valósította meg.’

 


A zenekar biográfiája:

A kezdetek (2013-2014)

A banda „Handout” néven 2013. március 9-től létezik, miután a szegedi „1210” elnevezésű rendezvényen bemutatkozó koncertjével pályafutását megkezdte. Ekkoriban a csapat négy tagot számlál: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok. A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezd szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének. Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metálcsaládot alkotva. 2013 júliusában a belga „Resurrection” és az angol „In Ruins” zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük, egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt a zenekar előtt az első kislemez rögzítésére. Az Ep a „Keep Sinking” nevet kapta, melynek a legsikeresebb felvétele a „Swamp of Sorrow” rövid idő alatt elérte a 10.000-es Youtube nézettséget. Szeptemberben a csapat, Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával, megtalálta végleges felállását. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a zenekarnak.

A második kislemez (2014-2016)

2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett „Dubs & Cores” sorozaton, melyen olyan zenekarok kíséretében játszhattak, mint a „Till We Drop” vagy az „Orion Dawn”. Eközben készült a zenekar új stúdió felvétele, a „Violent Addiction”, mely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonz újabb rajongókat. A következő hónapokat koncertezéssel, és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd 2014. június 14-ei nyárindító bulijuk után visszavonultak próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a következő „Curved Mirror” c. EP-jük dalait. Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét ismét az „Our Sound Recroding Studio” falain belül.. A nyarat a stúdióból kimozdulva a „C+ fesztivál” keretein belül zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést. A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala, „Articifial Paradises” névvel. A „Curved Mirror” teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a „Budapest Music Expon”, ahonnan a „Jólhallod” nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza. Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták, amelyet nagy sikerrel fogadtak.

Visszatérés ( 2016 – 2017)

Később, a zenekarból kiváló Lele Gergőt, alapos keresés után Tari Balázs követte, mely eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, és egy bemutatkozó single-lel tértek vissza. Az „Empty Soul” című számhoz leforgatták az első videoklipüket, melyet 2016 májusában hoztak nyilvánosságra. Ezt követően július elején egy teltházas koncerttel tértek vissza a szegedi Ifjúsági Házban. Az év hátralévő részében már elkezdődött a nagylemez megírásának munkálatai, de emellett volt idő koncertekre is, például a Phreniával vagy Ausztriában, ami a zenekar első külföldi koncertje volt.

Off the beaten path ( 2017 – )

A 2017 komoly munkával kezdődött a banda számára. A 10 számból álló LP felvételei a „No Silence” stúdióban folytak, amiből az első single, az „Encouter”, április elején jelent meg, egy videoklip kiséretében.

Tagok:

Tari Balázs – ének

Soós Hannó Soma – gitár

Busa Balázs – gitár

Virág Levente – dobok

Bene Balázs – bass

Facebook oldal:https://www.facebook.com/handoutband

YouTube csatorna:https://www.youtube.com/c/handout