Psycho Mutants

EpPSYCHOS_141009-1500HMost egy hazánkban talán kevéssé ismert (?) zenekart szeretnénk népszerűsíteni a lehető leginkább autentikusan, azaz Jehan saját szavaival:

“Zenekar(om/unk) a Psycho Mutants jó pár éve népszerűbb külföldön (többnyire Franciaországban) mint saját hazánkban.

Az elmúlt években remek helyeken – klubokban és fesztiválokon – volt szerencsénk játszani. Franciaországban közel 50 fellépésünk volt, legutóbb az Europa Vox fesztivál záró-fellépői voltunk.

Idén a Volvox/PIAS (francia kiadó, belga terjesztő) gondozásában megjelent harmadik nagylemezünk, a Baby Burn (amit Deutsch Gabor / anORGanik remekül kevert-masterelt), és ami Franciaországban “csak” 2015 februárjában jelenik meg, hogy az addig fennálló időt a promócióra lehessen fordítani.

Ez utóbbi elég sikeres, hiszen a lemez nyitó számát, a “No Hero”-t már megjelenés előtt felkapták a rádiók, többek között a Ouï FM és a FIP Radion. Egyéb számaink hallhatóak más csatornákon is; a lemezmegjelenés előtt a Baby Burn már a 30. legjátszottabb lemez volt a francia “rock” rádiókon (http://www.ferarock.org/FERALISTE-Septembre-2014) Jack White, a Pixies és a Kasabian társaságában.

Sőt, mi több, lemezünket a Time Out Paris is beválogatta az idei ősz 10 legjobb lemeze közé (http://www.timeout.fr/paris/spectacle/musique/10-albums-a-ecouter-maintenant) és remek kritikákat kaptunk különböző újságokban is (és ezek nem csak egy jó sajtóközleményt hoztak le). Ami általában jelzőként visszatér ezekben az írásokban: Tarantino-feeling, western hangulat, remek hang, egyedi hangzás…

A Radio France stúdiója meghívott minket egy élő mini-koncertre február végére, a két legelismertebb zenei magazin (Rock’n’Folk és Les Inrockuptibles) pedig már jelentkezett partnerként a lemezmegjelenésére.

Franciaországban mától érhető el új kislemezünk, a No Hero EP, ami bevezeti a zenekart a francia piacra, tartalmazza a No Hero című dalt, illetve három régi számunkat korábbi lemezeinkről.

A rádióknak köszönhetően olyan helyekről rendelték már a lemezeinket (fizikai formátumban is) az utóbbi hetekben, mint Japán, Ausztrália vagy Taiwan.

Mindezek mellett pár hónapja a PYRPROD-hoz, az egyik legkomolyabb francia booking agency-hez kerültünk. Francia turnénk a Baby Burn ottani megjelenésének napján, 2015. február 16-án kezdődik Párizsban.

Zenét szeretni és értékelni szubjektív dolog, úgy tűnik mégis, hogy ha a zenénk eltalál a hallgatóhoz/közönséghez, akkor egy viszonylag széles réteg körében tetszést arathat… Örülünk a sikereknek, de még jobban örülnénk, ha itthon is több figyelmet kapna a zenekar, és ha esélyt adna az itthoni média arra, hogy Magyarországon is még többen felfedezzék a zenénket. Volt egy idő, amikor a Quart.hu szerint “A Psycho Mutants koncertje nemcsak a nap legjobb hazaija volt, hanem a Sziget egyik legjobbja is, úgy általában“, vagy amikor a Magyar Narancsban megjelent egy dupla oldalas interjú velünk, de ez már jó régen volt, egy pár éve mintha eltüntünk volna a köztudatból.

Szívesen küldünk egy lemezt bárkinek, aki jelez felém, aki kíváncsi rá, ránk, digitális vagy fizikális formában.
Annak, aki koncerten szeretne látni minket, íme, a következő fellépésünk időpontja:

11/21 Budapest, G3 (+Alba Hyseni + The Trousers)

*Addig még mindig hallható a Baby Burn a SoundCloud-on:

http://bit.ly/1o9QQ1z

*A No Hero itt hallgatható (2015 elején jelenik meg a klipje):
http://bit.ly/1rVVixm

*A lemez első klipje az Everybody’s Young God (Szöllösi Géza rendezésével):
http://bit.ly/1iuwMiH

*A Tango with me klipje pedig még mindig itt tekinthető:
http://bit.ly/1Fp7uRS