A 25. évfordulót ünneplő Tankcsapda új albuma

tankcsJÖN A TANKCSAPDA NAP, OKTÓBER 14.- JUBILEUM, ÚJ ALBUM, DEDIKÁLÁS, KONCERT

 „Ez egy rock ’n’ roll lemez lett, egy rock ’n’ roll zenekartól.”- Varga Zoltán SuperSize Recording (2014. 09. 23.)

Október 14-én jelenik meg a Tankcsapda új albuma, amelynek előzetese a korábban bemutatott ’Köpök rátok’ dal, valamint a pár napja bemutatott dallamosabb ’A zene betemet’ című szám. Az idén a megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő zenekar épp a hivatalos születésnapra tervezi az új sorlemez megjelenését, melynek címe: ’Urai vagyunk a helyzetnek’. Lukács Laci szerint, ha valaki meghallgatja a lemezt, szembesülni fog azzal, hogy nagyjából minden dal egy kicsit más, az ’Urai vagyunk a helyzetnek’ olyan lemez lett, mint amilyet szerettek volna.

„Ez egy izmos, erőteljes, jó hangzású, zenei és szövegi értelemben is tartalmas lemez.”- jellemezte Lukács. „Most, hogy a felvételek elkészültek, és meg is tudom hallgatni, még inkább azt gondolom, hogy a valaha készült három legerősebb lemezünk egyike. Ennek az az oka, hogy kerek a történet a szó mindenféle értelmében. Hangzásában, tartalmában, mondanivalójában, a dalok jellegében, borítóban. Biztosan lesznek olyan rajongók, akik nem értenek velem egyet, de ezzel sincsen baj, mert én arról beszéltem, hogy nekem, az én meglátásom szerint a három legjobb lemez egyike.”

Az album két évvel a ’Rockmafia Debrecen’ után jelenik meg. A 11 dalt ezúttal a SuperSize stúdióban rögzítették, Varga Zoli hangmérnök segítségével. „Minden lemezünk más, ahhoz képest, hogy tankcsapdás.” – folytatta Fejes Tamás dobos. „Vannak például könnyedebbnek tűnő számok szövegileg, amiben egyébként iszonyú nagy fajsúly van… Laci mer mindig korszakokban gondolkodni tehát, ahogy változik ő maga, ahogy másképp látja a világot, ahhoz nagyon bátran hozzá mer nyúlni…”

(Megjelenés előtti videó interjú: https://www.youtube.com/watch?v=xKJm2MnobPM)

Az új hangzás és látásmód mellett a másik szembetűnő változás, hogy a megszokottól eltérő a lemez borítója is.

„Nagyon régen volt már a Tankcsapda történetében olyan borító ahol a zenekar szerepel, és nagyon régen volt már olyan lemezborítónk is, ami rajzos, nem fénykép. – mondta Lukács Laci. A borító az én értelmezésem szerint azt mutatja, hogy valaki akar látni, akar hallani, akar beszélni, csak nem tud, nem képes rá, mert valaki, vagy valami megakadályozza ebben.”

Az október 14-én megjelenő albumot ismét kedvező áron 990 Ft-ért lehet beszerezni, kizárólag a kijelölt MOL töltőállomásokon.

A megjelenés napján, két év után először lesz lemezmegjelenéshez kötött dedikálás is, 13 órától Budapesten, a Petőfi híd budai oldalán található Irinyi utcai MOL- kút mellett. A dedikálás után pedig exkluzív, ingyenes premier koncertet ad a zenekar Debrecen belvárosában, a Csapó utcán.

A lemezmegjelenést követően folytatódik a 25 éves jubileumi országjárás, 30 állomásos turnén vesz részt a Tankcsapda, amit december 27-én nagyszabású koncerttel zárnak a debreceni Főnix Csarnokban.

http://www.tankcsapda.com

http://www.facebook.com/tankcsapda

https://www.youtube.com/officialtankcsapda

 

ADATLAP

Előadó: Tankcsapda

Album címe: Urai vagyunk a helyzetnek

Kiadó: Tankcsapda Music

Szöveg: Lukács László

Zene: Lukács László- Sidlovics Gábor- Fejes Tamás

Kiadás éve: 2014. október 14.

 

Dalsorrend:

A zene betemet

Semmi pánik

Egyedül a világ ellen

Koponyák és csontvázak

Olyan, mint rég

Vörös rúzs

Ez egy ilyen nap

Térdre borulnak a gyengék

Köpök rátok

Lélekhangokból

Sállállállá (Csak bennem bízz)

’Köpök rátok’ klip: https://www.youtube.com/watch?v=_Ta8dygSNHU

’A zene betemet’ lyric video: http://www.youtube.com/watch?v=NSnDkNmWbGE

Stúdió interjú video: http://www.youtube.com/watch?v=xKJm2MnobPM

Tankcsapda a ’neten:

http://www.tankcsapda.com

http://www.facebook.com/tankcsapda

https://www.youtube.com/officialtankcsapda

http://www.instagram.com/tankcsapda