Jótékonysági Metál Karácsony – Hajdúszoboszló 12.26.

metalkari-1226Itt a legmenőbb dolog, amit rockerként karácsonykor csinálhatsz Persze, elmész zúzni egy koncertre. Viszont ezzel most olyanokon segítesz, akiknek ez nem adatik meg ilyen egyszerűen. A legnagyobbak ajánlásával! Eddig is messze földön híres volt – de Kelet-Magyarország zenészei között biztosan – a hajdúszoboszlói rockerek világmegváltó közössége. Az idei karácsony azonban felteszi a fára a csúcsot: egy este, négy zenekar, és a hömpölygő közönség, a környékbeli rockerek Mekkájának számító RockCaféban! Ők mind együtt egy jótékonysági koncerten, hogy azokat segítsék, akiknek karácsonykor nincs ünnepi vacsora az asztalon és gitár a fa alatt.

Négy ok, amiért érdemes ellátogatnod a bulira: a Scerra csak ezért az egy koncertért szakította félbe koncertstoppos téli álmát, így a Tövistánc függőinek úgy kell az este, mint egy falat kenyér. A jó ügyért tomboló viharként száll a színpadra a debreceni metál körökben jól ismert Stormraizer, akik premierre készülnek: a stúdióból frissen előbúvó technikás fogat legújabb dobosát, Kovács Kálmánt avatják fel egy húzós power metal válogatással a rajongók előtt. A város jól megszokott bandái is az esemény mellé álltak: immár harmadik éve hagyományos karácsonyi buliját tartja az Irigy Hónaljmirigy metál megfelelője, a Maskarade, amely ismét rengeteg meglepetéssel készül, de humorban sem lesz hiány. A Died-by Johnny az igazi tökös, csajszédítő zenéjét hozza, így szinte garantált a fülledt hangulat.

Teljes mellszélességgel csatlakozott a kezdeményezéshez Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete, a Barát vagyok – segíthetek (BVS)! Az alulról szerveződő, csak nem hétezer tagot számláló mozgalom Hajdúszoboszlóról indult, és legalább annyira szeretik a Rock ‘n’ Roll-t, mint segíteni a bajbajutottakon. Az adományok elosztását ők szervezik, a lehető legtöbb családnak segítve ezzel. Van belőlük sajnos elég: A Családsegítő Gyermekjóléti Szolgálat adatai szerint csak Hajdúszoboszlón, körülbelül háromezer rászoruló családnak okoz problémát a téli időszak megnövekedett gazdasági terhei.

A hír eljutott a legnépszerűbb zenekarokhoz is: az alant felsorolt bandák egy-egy dedikált ajándékcsomagot ajánlottak fel az adományok mellé, szélesebb mosolyt csalva a lurkók arcára. Akik segítő kezet nyújtottak:

Tankcsapda

Edda Művek

Lord

Pokolgép

Omen

Karthago

Piramis

Kalapács

Kowalsky meg a Vega

Az este ingyenes, a fellépők csak egy „cipősdoboznyi adományt” kérnek. Ha van egy kinőtt együtteses pólód, vagy már nem jön rád a bőrnaci, add tovább olyannak, akinek a fa alatt ez igazi meglepetés lehet! De nem csak ruhákat várunk: ha van egy kiló liszted vagy cukrod, már jó vagy. Szórd meg egy kis szaloncukorral, írj egy idézetet a kedvenc előadódtól és okozz örömet másoknak karácsonykor, amíg te jól érzed magad!

Pénzadományt a szervezők nem fogadnak el, azonban az egész ország területéről szívesen veszik a felajánlásokat.

Az esemény facebook oldala és a részletek itt találhatók:

https://www.facebook.com/events/619831198058267

Barát vagyok – segíthetek!

https://www.facebook.com/groups/337229509646724/?fref=ts

Died by Johnny:

https://www.facebook.com/diedbyjohnny?fref=ts

Maskarade:

https://www.facebook.com/pages/Maskarade/122721601136968?fref=ts

Stormraizer:

https://www.facebook.com/pages/Stormraizer/205007906217650?fref=ts

Scerra:

https://www.facebook.com/ScerrAOfficial?fref=ts