Full Of Anger Bloody Spring Fesztivál Debrecenben – 05.04.

BloodyRootsTurne2013Sok idő telt el a tavaly novemberi IV. Full Of Anger fesztivál óta. A kicsit hosszúra nyúlt tél után itt az ideje egy újabb kiadós brutál partynak és remélhetőleg májusban már nem a térdig érő hóban kell majd utat törni, hogy eljussunk a bulira! Május 4-én, a felújított Kaptár Music Clubban a FULL OF ANGER tavaszi speciális változataként, a BLOODY SPRING FESZTIVÁL kerül megrendezésre! Eredendően nem is FOA fesztiválnak indult, hanem kis hazánk egyik halhatatlan metal-legendájának, Schmiedl Tamás, Moby Dick frontember újkori zenekarának, a Bloody Roots-nak a lemezbemutató koncertje köré szerveződött. Az Angerseedet az a megtiszteltetés érte, hogy a Bloody Roots három erdélyi koncertje mellett a debreceni koncertjükre is meghívott minket Smici, így kézenfekvőnek tűnt az ötlet, hogy Full Of Anger név alatt hozzuk tető alá a rendezvényt, amit Smici jó ötletnek tartott és támogatta a fesztivál létrejöttét.

Akkor, szokásunkhoz híven ugorjunk is a tényekre, azaz beszéljünk az 5 fellépőről! A 18 órai kapunyitást követően legkésőbb 18:20-kor már színpadra is pattan a szemtelenül fiatal tagokból álló békéscsabai DARK REVENGE. Aki feszes, gyors thrash metalt szeretne hallgatni a 80-as évek szellemében, az nem fog csalódni! Pörgős, energikus, old-school thrash várható tőlük, azaz mint mindig, most sem árt majd korán érkezni!

A következő fellépő a nyíregyházi/kisvárdai CROWHILL TALES nem ma kezdte a zajongást! Színes, zúzós, sok helyen elszállós, atmoszférikus-pszichedelikus, progresszív thrash/death metaljuk elmélyülést igényel, és mivel mindez klasszikus metal énekstílussal  van megspékelve, sok embernél betalálhat. A közelmúltban jelent meg első 4 számos EP-jük a “Before Birth…”, ami megvásárolható lesz a koncerten!

FullOfAngerMIDEgy hosszabb hallgatás és pihenőidő után érthetően nagyon várjuk ezt a koncertet, hiszen élőben idén még csak 3 koncertet játszottunk Erdélyben, bár mindhárom bulin fergetegesen éreztük magunkat! Felpörögve készülünk a fesztiválra és bízunk benne, hogy vadonatúj ANGERSEED dalokat is be tudunk majd mutatni, melyek interpretálásában a zenekart dobokon jelenleg kisegítő Szendi Attila (Domhring, Raventor) lesz segítségünkre. Róla talán kevesen tudják, hogy az Angerseed vele indult el, de akkor nem jutottunk el a közös bemutatkozásig. Most viszont túl az erdélyi bulikon egy igazi brutális death metal show-val készülünk, a zenekar életének eddigi legpörgősebb és legeseménydúsabb évének első harmadán túl.

Szerintem nem sok olyan rock/metal rajongó van az országban, aki a SCERRA névvel legalább egyszer ne találkozott volna már valamilyen formában. A szinte a semmiből előtűnt pesti zenekar az utóbbi pár évben pillanatnyi szünet nélkül dolgozott és koncertezett és ennek szépen látható jelei vannak, már ami az ismertséget illeti. Ennek megkoronázásaként nemrégen megjelent a zenekar első nagylemeze “In Via” címmel, és valószínűleg erre épül majd koncertjük is. Természetesen megvásárolható lesz a lemez a bulin is. A Scerra is elnyerheti egy szélesebb réteg figyelmét önmaguk által szimfonikus metalként definiált zenéjével, hiszen jó pár stílus keveredik zenéjükben és persze nagy reményekkel tekintenek ezen debreceni koncertjük elé is!

Schmiedl Tamásról, azaz Smiciről mit is lehetne elmodnani, amit még senki nem mondott el? Talán nem túl sokat, hiszen mindenkinek ismernie kell munkásságát. Azt hiszem, az országban nem sokan vannak, akik ne őrjöngtek volna a Moby Dick dalaira. Smici ennyi év, koncert, lemez és siker után is a lelkét kiteszi egy-egy buliért, Debrecen pedig különösen fontos hely a zenekarainak, így a BLOODY ROOTS-nak is, melyben újsütetű társai mellett fia, Schmiedl Balázs is rendesen kiveszi a részét a gitározásban. Bízunk benne, hogy nagyon sokan köszöntik ezen az estén őt és új zenekarát! Ezt meg is fogják hálálni, hiszen vadiúj, “Az ígéretek földjén” lemezük anyaga is szerves része lesz kíméletlen thrash metal bulijuknak, miként az első lemezről is felidézik majd a legjobb dalokat. Persze az sem kérdéses, hogy klasszikus Moby Dick dalokból sem lesz hiány, hiszen ahol Smici, ott a Moby Dick megkerülhetetlen! Legendás hangja pedig felteszi a koronát a bulira, miközben a szövegek által kíméletlenül szembesülünk világunk visszásságaival.

Ez lesz tehát a májusi Full Of Anger Bloody Spring Fesztivál programja, mely az eddigi sarkos Death/Black Metal Fesztiválokhoz képest pár újdonsággal is jelentkezik. Az eddigi FOA fesztiválokhoz hasonlóan az árak továbbra is közel változatlanok lesznek a májusi bulin is (az elővételes és a helyszíni jegyek is csak egy valóban nagyon minimális összeggel lesznek drágábbak!), az első 50 jegyvásárló pedig természetesen ismét ajándékot választhat jegye mellé!

FULL OF ANGER BLOODY SPRING FESZTIVÁL

Debrecen, Kaptár Music Club (Domb u. 1.), 2013. május 4. (szombat)

 Kapunyitás: 18:00, kezdés: 18:20

Fellépők:

BLOODY ROOTS – Thrash Metal, Sopron – Schmiedl Tamás (Moby Dick)Thrash Metal zenekara! “Az ígéretek földjén” lemezbemutató koncert!

SCERRA – Symphonic Extreme Metal, Budapest – “In Via” lemezbemutató koncert!

ANGERSEED – Death Metal, Debrecen

CROWHILL TALES – Atmospheric Thrash/Death Metal, Nyíregyháza –  “Before Birth…” lemezbemutató koncert!

DARK REVENGE – Thrash Metal, Békéscsaba

Jegyár elővételben: 1300 Ft, a helyszínen 1600 Ft

Jegyek elővételben  a Rock-Ness Hanglemezboltban kaphatóak  (Debrecen, Vár u. 10/c. alagsor)

Az első 50 elővételes jegyvásárló ajándékot választhat! Ez az ajánlat az Internetes rendelésekre nem vonatkozik!

További infó és jegyrendelés: angerseed@gmail.com

Szálláslehetőségek: www.debrecen.hu

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!