MIRODAM – Tehetséges bandát takar a mozaikszó

Mi történik, ha három fiatal barát eldönti, hogy zenekart alapít, és az örömzenélés sikerén lelkesedve dalszerzésbe fognak és saját szerzeményeikkel törnek a hódítás felé? Nos, ha elég tehetségesek, – amelyet nem féltek többször mérlegre tenni versenyeken sem – akkor az eredmény nem maradhat el. Közreadjuk az önmagukról mondott vallomásukat:

A banda élete 2007 őszén kezdődött. A három alapító tag: Szénási Misi, Bálint Robi és Szénási Ádám nevéből alakult ki a zenekar mozaikszavas neve:  MIRODAM

Az első időkben főleg feldolgozásokat játszottunk, jórészt csak önmagunk és a szomszédok (!) szórakoztatására. Néhány hét múlva azon kaptuk magunkat, hogy ennél komolyabban gondoljuk ezt a zenélősdit, így belevágtunk a saját nóták gyártásába. A kisebb-nagyobb létszámváltozások után négyen zúzunk tovább.
A jelenlegi felállásban 2012 márciusa óta dolgozunk.
Dancza Viktor: dob,
Varga F. Zoltán: billentyű, vokál
Szénási Mihály: basszusgitár, ének,
Szénási Ádám: szólógitár, vokál
Mindegyikőnknek más-más a zenei ízlése, e miatt a dalok megalkotásakor
különböző ötletek születnek.

2010 őszén elkészült az első demólemezünk „Párperces” címmel, melyen
négy számot rögzítettünk Mátyás Attila „Merkaba” stúdiójában. A keverés és a master a szolnoki „Denevér” hangstúdióban készült.

2011-ben részt vettünk Túrkevén, a város alapításának 750. évfordulójára
rendezett „Fiatalok napján”, melyre fiatal, tehetséges zenekarokat hívtak meg.
Nagy örömünkre a zsűri döntése alapján három kategóriában is elhoztuk az első díjat.
2011 szeptemberében felléphettünk a szigetszentmiklósi „Roxiget” rock
fesztiválon. Előzetes rostálás után bekerültünk a legjobb 6 csapat közé és különdíjban részesültünk.

2011. november elején forgattuk a zenekar első saját készítésű videoklipjét, mellyel neveztünk az RTL Klub X-faktor Klipversenyébe. Az alapötlete a Bumeráng „Gitártitán” versenyén Misi által előadott gitárszóló adta.
A klip címe: „Titánok útja”

2012 februárjában vettük fel második demólemezünket a „Denevér” hangstúdióban „Új kezdet” címmel, melyen szintén négy szám hallható.

Ebben az időszakban két tehetségkutatón is megmérettettük magunkat. (Pulzus, Kelet-Underground. Az utóbbiból továbbjutottunk a debreceni döntőbe.)

Meghívást kaptunk a Káosz Rádió „Lali király” c. műsorába, ahonnan a közönségszavazatok alapján eljutottunk a Petőfi Csarnokban megrendezett Káosz-fesztiválra.

2012 őszén elkészült a második videoklipünk, a „Helló” című számra.

Egyre több lehetőségünk adódik a médiában is bemutatkozni: Amadeus Rádió, T-Rádió, Motoros Hang, Rock Világ, Kontakt Rádió, Metal Hammer … (És most már a Rock-R Rádió.)  🙂

Általában Szolnok és Budapest környékén koncertezünk és szeretnénk, ha az ország más részein is megismernének bennünket. Gőzerővel dolgozunk az új számokon, koncertről koncertre új nótákat adunk hozzá a repertoárhoz.