Koncertek a Gozsdu Manó Klubban

Tape Underground live –2012.12.07., 20 óra
Kérdések, gondolatok rólunk, az Emberről, és az útról, amit megúszni nem lehet, amit végig kell járnunk, hogy végül önmagunkra találjunk. És, természetesen nem maradnak el a lehetséges válaszok sem. Tape Underground elmélkedés a megszokott simogatóan lágy előadásmódban, trip-hop, elektronika, dub, downtempo stílusban.

http://youtu.be/LK2OpjNofJY

http://soundcloud.com/tapeunderground

Belépés: 500 Ft

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/247227885404088/

Az Antropos és a Soundkitchen bemutatja:

2012.12.15, 19:30 óra
The Trousers live
Ozone Mama live

Magyarország legtökösebb zenekarai közül kettő egy estén, december 15-én a Gozsdu Manó Klubban!
Az Ozone Mama Fonogram-díjas, hard rock zenekar 2005-ben alakult Budapesten. Első, angol nyelvű ‘The Starship Has Landed’ című albumuk 2010-ben jelent meg, szerzői kiadásban. Az eleddig csak jó kritikákat kapott, és egyre népszerűbb, folyamatosan koncertező zenekar aktívan vesz részt a magyar rock-életben. Klasszikus, vintage rock hangulatú dalaiknak köszönhetően egyfajta űrt töltenek be a magyar könnyűzenei életben.

 „ … a megfelelően eltalált dalokkal együtt gyakorlatilag mind élőben, mind lemezen verhetetlenné teszi a hazai rock’n’roll színtéren az Ozone Mamát.”  – Magyar Narancs

„A gitárhangolás, a riffek inkább a füstös, zöld színteret idézik, sőt a blues is előkeveredik, míg a számok felépítése, lendülete és a dallamos refrének az északi rock ’n’ roll zenekarokat idézi. A jó, sőt kiváló számok sem maradnak el, a Buried In My Head például messze a legjobb hazai rock ’n’ roll/stoner dalok között van.”  – Lángoló Gitárok

Videók: http://youtu.be/_rGUBBEk1LY, http://youtu.be/npiRDRXTYnY

 

A The Trousers zenekar 2006 óta létezik, stílusát a 60-as, 70-es évek „tökös” rock and rollja (Stones, Iggy & The Stooges, Led Zeppelin, Motörhead) és a 2000 utáni angolszász és skandináv garázsrock (BRMC, The Hellacopters, The Black Keys) határozza meg. Első sikereiket 2007-2008 táján érték el, amikor a Blood For You című daluk hetekig vezette az MR2 lejátszási listáját. 2008-as első lemezük, a Planetary Process (Mamazone Records) jó kritikákat kapott, a single megjelent különböző válogatásokon itthon és külföldön (USA, Franciaország). A második nagylemez, a 2010-e Soul Machine (EMI Publishing/Twelvetone Records) jóval kiforrottabb anyag az elődjénél, 2011-ben Fonogram díjra jelölték a legjobb hazai hard rock lemez kategóriájában. 2012-ben elkezdődtek a harmadik nagylemez, a Freakbeat felvételei, aminek előzetesen megjelent két dala, a Sister Sludge és az I get around nagyon jó visszhangot keltett. Az utóbbit rendszeresen játssza az MR2, míg a Sister Sludge felbukkant az NME.com-on is.

Videók: http://youtu.be/jVZ-ee8kiyk, http://youtu.be/CsxFmt5hEMA

Belépés: 500 Ft
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/177713815686752/






Forrás: Soundkitchen (Mender Szilvia)