Megyer Champ Fesztivál – az ötödik

Hamarosan idén is elérkezik az idő, amikor lecseréled a munkaruhát bakancsra, a befizetendő csekkek helyet vonatjegyet teszel a zsebedbe, a szolgálati autódat leparkolod néhány napra, átnyergelsz a motorodra, és a kötelezettségek helyébe lép a SZABADSÁG!

És ez a fajta szabadság nem is annyira munkavállalói szempontból értendő, hiszen aki már volt Megyer Camp Feszten, az tudja, valamiben más ez a fesztivál, mint a többi.

Újra Megyer felé veszed az utad, mert megfogott abból valami, ahogyan eggyé tudsz válni ezzel az apró településsel.

Eszedbe jut a Berkenye udvarán álló óriás diófa oltalmazó árnyéka a tikkasztó napon, eszedbe jut a Pajta, ami a fesztivál idejére idén is átváltozik kocsmává,  aminél hangulatosabbat talán ember fia nem tud mutatni ebben az országban, eszedbe jut Zsolti bácsi főztje, ami hasonlíthatatlanul finomabb (és olcsóbb) bármely’ fesztivál éteknél, eszedbe jutnak a fesztivál méretét játszva meghazudtoló, egy főre eső szerelmek, eszedbe jut az évente egyszeri sokadalom láttán nagyokat néző lovak, rackajuhok, eszedbe jut, hogy mennyivel másabb, mégis teljesebb, mikor apró gyermekekkel, családokkal együtt fesztiválozol, eszedbe jut, hogy minden évben annyira természetes az, hogy itt a fellépő zenészekkel együtt múlatod a kocsmában, vagy a lovak mellett a köztes időt, eszedbe jut, hogy azért vagy itt, mert ez más.

Tényleg más, mint a többi.

Hogy az eddiginél is másabb, több legyen arról 2012-ben a zenei és az egyéb programok is tanúskodnak.

Szakítva az eddigi metál-feszt vonulattal, valamint az eddigi zenei program felelőssel, azt gondoljuk idén teljesebb, szélesebb, ezáltal még nagyobb érdeklődésre számíthatunk Megyeren.

Megtartva – és szeretve – az eddigiekből azt, ami jó volt mindjárt itt van közép-kelet Európa talán két legmocskosabb rock ‘n’ roll bandája, jelesül a Rómeó Vérzik és a Sex Action!

Kopiék – ez vakon kijelenthető – jól bevált szokás szerint újfent hozzák az adrenalin és endorfin növelő produkciójukat, ami egyértelműen elmondható a Sex Actionról is, még úgy is, hogy Ganxsta Zoli sajna nem lehet itt.

Oka ennek az, hogy a DIE HARD 5. produkció managementje úgy döntött: nélküle nem készülhet el a film! Ezúton is, a fesztivál minden résztvevője nevében sok sikert a filmes karrierhez!

Kárpótlásul Döglégy hiányára, itt lesz az ausztrál rockistenek magyarországi helytartója az AB/CD, akik kis jóindulattal évente többet koncerteznek, mint amennyit alszanak.

Sorstársuk a pihenés témakörben a Hollywood Rose. Fantasztikus Guns és saját dalok, őrület minden koncert.

A mai, nagyjából lötyögés a semmiben utazó, kitalált, vagy önmegcsinált hazai “sztároktól” eltérően izgalmas zenét tol a Pál Utcai Fiúk legénysége. Igazi BÁL lesz, bárki megnézheti!

A P.U.F. 1983-as alakulásához képest a Stereomilk a 8 évével kiskorúnak mondható, ám ha meghallod őket, mindjárt tudni fogod, hogy van olyan zene amit – nem könnyű ezt megfogalmazni – de szinte meg lehet fogni. Ritkán kerülhetsz ilyen közelségbe valamivel.

A fesztivál meglepetés zenekara a phsziedelikus industrial rockot játszó DisOrderLies.

Valószínűleg nem kezdi ostromolni a fesztivál jegypénztárát több százezres DOL tábor, ám amit tudni kell róluk az azért nem kispályás.

Ha a rock ‘n’ roll alapiskolájában szeretnél felnőni, hova akarnál születni? Los Angeles a jó válasz.

Még ha nem is oda született Riki Church, a szülei megtették neki azt a szívességet, hogy még gyermek korában odaköltöztek vele egyetemben.

Nos, örömmel közölhetem, Riki elvégezte az élet ezen iskoláját, annak minden gyönyörével együtt. Sokan irigyelhetik ezt az indulást.

A Junkies-ban és a DOL-ban be is mutatja ennek eredményeit, nem kisebbítve persze kitűnő és ismert zenésztársai érdemeit.

A legfrissebb hazai szenzációk közül itt lesz a Los Vegas.

Eddigi koncertjeikkel, és bemutatkozó anyagukkal bebizonyították, hogy (nagy)színpadon a helyük Kowa nélkül is.

Sokan a Rómeó Vérzik szerbiai megfelelőjének tartják a Fekete Bárányokat. Ha ez tényleg így van, akkor mit is veszíthetsz velük Megyeren?

Gyere el, és nézd meg őket is a többi fellépővel egyetemben!

Akiket láthatsz még: Crew From Hell. Jim Fizz, Entalpia, Deep Inside, Ősszájú, ZanZa, Sitting Bull RB, Chron, Kugli, Haszüna, D.W.G, Acustik Love Thrash, Kispárna, Instant Solution, Tintás Barnes, Acou’stix-duo, Slamasztik.