Warpaint az A38-on

Július 8-án végre Budapestre érkezik az utóbbi évek egyik legjobb indie bandája a 4 lányból álló, Los Angeles-i Warpaint. A házigazda Soundkitchen az eseményt egy kisebb fesztivállal fogja ünnepelni az A38 Hajón.

A bandát 2004-ben négy gyerekkori barátnő (Emily Kokal, Theresa Wayman, Jenny Lee Lindbergh, Shannyn Sossamon) alapította, majd három év folyamatos turnézás után 2007-ben adták ki első, nagy sikerű, Exquisite Corps című EP-jüket, melyet John Frusciante mixelt, saját stúdiójában. Az alapító tag Shannyn Shossamon filmkarrierje érdekében távozott a bandából, majd néhány tagcsere után 2009-ben találtak rá az ausztrál dobosra, Stella Mozgawa-ra, aki új lendületet adott a bandának.

A patinás Rough Trade kiadó 2010 októberében lepte meg a világot The Fool című első lemezük kiadásával. A zúzós, sodró, vérbeli indie anyag szerencsére, ám nem véletlenül, igazi mesterek kezébe került. Az anyagon olyan profik dolgoztak, mint Tom Biller (Beck, Karen O, Liars), Andrew Weatherall (New Order, Primal Scream, Bjork) és Adam Samuels (John Frusciante, Daniel Lanois).

A Warpaint egyedi hangzású lemezének és szédületes koncertjeinek hála a zenei szaksajtó egy emberként állt a banda mellé, így a Spin, a Pitchfork, a New Musical Express, de még a BBC is a legígéretesebb feltörekvő zenekarok közé sorolta őket.

A Warpaint azóta is, az amerikai nyugati partról indult legzúzósabb lány-együttes, amely olyan szédítően energikus koncerteket ad hétről-hétre, ami csak a legjobban működő, legelvetemültebb és legőszintébb bandáknak jön össze. Nem véletlen, hogy olyan vezető klubokat és fesztiválokat kényszerítettek álló ovációra, mint a Lollapalooza, a Bonnaroo, valamint a Leeds-i, a Reading-i vagy éppen a Glastonbury fesztiválok. Az évek során olyan nevekkel játszottak együtt, mint a The xx, a Band of Horses, a Yeasayer, az Akron/Family, a Javelin vagy a The Walkmen.

A világ legjobb csajbandája 2012. július 8-án a Soundkitchen meghívására érkezik Budapestre, hogy felejthetetlen koncertet adjon az A38 koncerttermében.

A program 18 órakor, a Tetőteraszon kezdődik, fellép még: Norbert Kristóf, Tea Road, Sad Kolibries, Ritmiklift, Mayberian Sanküllotts, Contrails (Austria).

Warpaint plakátpályázat: http://soundkitchen.hu/plakat/

A Soundkitchen bemutatja:

Warpaint Live (USA)

2012. július 8., 18 óra

Tetőterasz, 18.00: Norbert Kristóf, Tea Road, Sad Kolibries, Ritmiklift, Mayberian Sanküllotts

Koncertterem, 22.00: Contrails (Austria), Warpaint (USA)

Jegyek vásárolhatók az A38 honlapján és jegypénztárában.

Elővételben: 5000 Ft, a helyszínen, a koncert napján: 5500 Ft.

A Tetőterasz programjára: 500 Ft, Warpaint jeggyel ingyenes.

Szervezők: Honlap: http://www.soundkitchen.hu

Facebook oldal: Soundkitchen

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/408778812481682/

Info: soundkitchen@mentha.hu

Warpaint: Honlap: http://www.warpaintwarpaint.com/

Videók: http://www.youtube.com/user/WarpaintOfficial