Rock Napja a Crazy Mama Music Pub-ban – 06.16.

2012. június 16. a Rock Napja, a Rock országos ünnepe. A kezdetektől figyeljük a megmozdulást, az EGO Project zenekarral elsőként jeleztük, hogy csatlakozunk a mozgalomhoz és a Rock Napját egy több zenekaros, egész estés minifesztivállal fogjuk megünnepelni. A helyszínt illetően nem voltak dilemmáink: egyértelmű volt, hogy az éppen egy éve kibővített Crazy Mama Music Pub ad majd otthont az eseménynek, ahol számos hangulatos bulit láthattunk már – emlékezzünk csak Jorn, Ripper, a Nightmare, a Kalapács, az Omen vagy az Akela igazi közvetlen légkörű koncertjeire, vagy sok-sok több bandás megmozdulásra.

A fellépő zenekarok névsora hamar kialakult. Szinte minden csapathoz volt már szerencsénk korábban, de azokról is hallottunk már, akikkel még nem játszottunk együtt. Azt gondoljuk, hogy ütőképes műsort láthatnak, akik június 16-án este a Crazy Mamába jönnek ünnepelni.

A klub kapui szokás szerint délután hatkor nyílnak, és 19 órakor a budapesti Manomore (Manowar Tribute Band) koncertjével veszi kezdetét az ünnep. A formáció fiatal, de muzsikusai kellő tapasztalattal bíró zenészek: a 2004 óta működő Phlegethon zenekarnak is tagjai. A csapat hazánk eleddig egyetlen (tehát legjobb!) Manowar tribute zenekaraként az amerikai metal ikon előtt tiszteleg majd, fejet hajtva egyúttal a Rock előtt is.

A Manomore műsora után az Overspeed veszi át a színpadot. Az Invaderes Káló thrash metal alakulata saját dalokkal és kedvenceik – például a Slayer és a Metallica – feldolgozásáival szórakoztatja majd a nyakukat törni vágyókat. Ha valaki korábban látta már a Crossfire nevű csapatot és kísértetiesnek véli a hasonlóságot, igaza van, ezek a fiúk azok, egytől egyig.

Saját dalokkal és Depi, Road, Rómeó, Bill, Junkies, Csapda, meg sok egyéb nóta feldolgozásával érkezik a Madsen Modell buligépezete. A trió megalakulása óta folyamatosan koncertezik és nyomja az 1000% Rockot – ezúttal sem lesz másképp, csak kicsit emelkedettebb hangulatban.

Az EGO mellett nem volt kérdéses az Invader fellépése sem. A két klasszikus metal csapat metszethalmazzal is bír, ami (pontosabban: aki) Puccer. Nem gyakori a hasonló konstelláció, legutóbb tavaly októberben került rá sor, szintén a Mamában. Azon a bulin a csapatok és a vendégek az Invader hatodik születésnapját ünnepelték, most a Rock Napját fogják, a legjobb Invader dalokkal, amelyek hamarosan végre lemezen is megjelennek!

Az est hamisítatlan heavy metallal folytatódik a Postumus előadásában. A zenekart sokan és sok helyen látták már, többek között a Pokolgép turnévendégeként is. A Postumus zenéje leginkább a Géppel és a korai Akelával rokon, a túrán tehát nyilván releváns szereplőnek számítottak. A lemezmegjelenés és önálló országos turné előtt álló zenekar örömmel csatlakozott a Rock Napját ünneplő csapatokhoz.

Fémben nem lesz hiány a Belo tesók mérges macsó muzsikusainak műsorában sem. A morcos metal zenét dallamokkal, a harapós szövegeket széles mosollyal elegyítő EGO Project áprilisban megjelent harmadik lemeze, a Puszta ököllel vadonatúj dalaival, valamint a már slágerré vált korábbi szerzeményekkel üdvözli majd a Rock Napját és lehet, hogy meglepetést árulok el: talán a klipes akusztikus nóta is színpadra kerül.

Az elsők között csatlakozott a fellépőkhöz a Rubicon zenekar, amely szintén nemrég, májusban adta ki új lemezét, Mindenen át címmel. A csapat nem csak felállásában, de muzsikájában és műsorát tekintve is megújulva lép majd a közönség elé. Biztos, hogy erős dalokat pakolnak a csomagba Tamásék, nem éri meg tehát éjfél után hazafelé venni az irányt!

Az estet a női frontos, szimfonikus-gótos Meteora zárja majd. A fiatal zenekar ismerős a helyen, és sokaknak ismerős lehet a hölgy is a csapat éléről. Meglepetés! A Meteora jól ismert dalok feldolgozásaival szórakoztatja majd azokat, akik megvárják a buli végét.

A Crazy Mama a terv szerint ötig nyitva lesz, tehát a Rock Napja után úgy mehetsz haza, ahogy érkeztél: világosban. Ha acél a szíved, ha dinamit a véred, ha metál az eszed, ha fém sarok és szegecsek szorítják a lelkedet, akkor június 16-án ott a helyed velünk! Várunk szeretettel, ünnepeljük együtt a Rock Napját! Számítunk rád!

További információk:

Manomore   http://rocknapja.hu/manomore-manowar-tribute/
Overspeed   http://rocknapja.hu/overspeed/
Postumus    http://rocknapja.hu/postumus/
Invader          http://rocknapja.hu/invader/
EGO               http://rocknapja.hu/ego-project/
Rubicon        http://rocknapja.hu/rubicon/
Meteora        http://rocknapja.hu/meteora/

Facebook http://www.facebook.com/events/414169118605619

Forrás:

Puccer, Kánya Ferenc