Pathfinder {PL} (második lemez, de) – Ötödik elem

Az utóbbi híreink északról származtak, ennél az égtájnál maradva adunk információt egy friss, azaz május végén megjelent a szimfonikus power metalt játszó lengyel Pathfinder második lemezéről, amely a Rhapsody of Fire, a Blind Guardian, a Sonata vagy a Strato rajongói számára érdekes és friss újdonság lehet.

A lemez címe: Fifth Element, amelyet a Beyond the space, beyond the time előzött meg. A korong Ázsiában május 23-án az Avalon/Marquee kiadásában jelent meg, néhány nappal később, május 26-án pedig világszerte elérhetővé vált a Sonic Attack védjegyével.
A debüthöz hasonlóan dinamikus, modern szimfonikus power metal anyag
tizenegy vadonatúj dalt tartalmaz, plusz egy, régiónként eltérő bónusz tételt. A japán változaton az „If I Could Turn Back Time”, azaz a ’89-es Cher sláger szimfopower átirata lesz hallható, az európai lemezvásárlók pedig a ’80-as években készült „Les Mondes Engloutis” (Elsüllyedt világok) című rajzfilmsorozat Vladimir Cosma szerezte főcímzenéjének feldolgozását kapják (a „Spartakus And The Sun Beneath The See” a sorozat angol nyelvű változatának címe volt).

A dalokban az elmaradhatatlan Agata Lejba-Migdalska szopránénekes mellett vendégénekel Katarzyna ‘Kitty’ Materna a Poison Words frontjáról és Konstantin ‘Laars’ Naumenko, az ukrán dallamos metalos Sunrise torka. Az új album két nótája, az „Elemental Power” és a „The Day When I Turn Back Time” című tételek egy ideje teljes egészében meghallgathatók, most pedig itt egy zenés ajánló, még több dal részleteivel. Az album borítójához felhasznált festményt a kolumbiai Felipe Machado Franco készítette, aki olyan csapatoknak dolgozott korábban, mint az Iced Earth, Blaze, a Rhapsody of Fire vagy a Blind Guardian. A „Fifth Element” lemez megrendelhető a csapat webboltjában!

www.pathfinderband.com | www.sonicattackrecords.com