Devilstone – nemzetközi fesztivál Litvániában – 07.12 – 07.15.

A Devilstone Open Air egy nemzetközi kulturális és zenei fesztivál, elsősorban az alternatív és az extrém zenék különböző korú kedvelői számára, akiket a koncertélmény mellett esetleg érdekel a kulturális turizmus és az aktív pihenés a természetben. A színvonalas, professzionálisan szervezett fesztivál 2009-ben debütált, ezidáig jól fogadták és kiváló értékeléseket kapott. A Devilstone története során olyan zenekarok léptek színpadra, mint a SEPULTURA, a MAYHEM, a TANKARD, a NIGHTMARE, a SINISTER, a BENEDICTION, a GAMA BOMB vagy a SAVAGE MESSIAH.

A Devilstone Open Air ebben az évben kerül megrendezésre negyedik alkalommal és célja, hogy a Balti-régió legnagyobb zenei fesztiválja legyen, fokozatosan kiterjesztett léptékkel, bővülő programmal és növekvő közönségszámmal. 2012-ben minden tekintetben bővül a tartalom, azaz három nap helyett négy napig tart a mulatság, nagyobb helyszínen két nagyszínpad helyett három lesz, több zenekar és több program közül lehet majd választani. A Devilstone helyszíne Litvániában, a festői Dainuva-völgyben található a Šventoji folyó partján, Anykščiai város közelében. A fesztivál befogadóképessége mintegy 6000 fő. A teljes terület őrzött és a fesztivál időtartama alatt külön kényelmi zónákat is kialakítanak: a kemping mellett autós parkolót, sportolásra alkalmas pályákat, kereskedelmi-vendéglátóipari, rekreációs és VIP területeket.

 

DEVILSTONE OPEN AIR
2012. július 12-15
Anykščiai, Litvánia

Az idei Devilstone fesztiválon már biztosan fellép a LAKE OF TEARS!

A Lake Of Tears általában gótikus/doom metal bandaként van jelen emlékeinkben, bár a svéd csapat muzsikája ennél jóval előremutatóbb és összetettebb: pszichedelikus, progresszív, és mostanában death metal elemek is jellemzik hangzását, illetve hangulati világát. A zenekar legutóbbi albuma, a tavaly megjelent „Illwill” minden korábbinál sötétebb és intenzívebb anyag, ami megszokott szomorú témái mellett – a korszerű média- szóhasználattal élve – a nyugalom megzavarására alkalmas barátságtalan, erőszakos és feldúlt képeket mutat.

A zenekar számos jelentős csapat közül az egyik legjelentősebb a 2012-es Devilstone Open Air fesztiválon, Litvánia és a Balti-régió legnagyobb extrém- és alternatív zenei összejövetelén. Az idei esztendőben negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Devilstone színpadain olyan előadókat láthatnak még a fesztiválozók, mint az egykori doom/death úttörő, a ma légies progrockban utazó brit Anathema, az amerikai háborús thrash-gépezet Warbringer, a Demonical halálbrigádja Svédországból vagy honfitársa, a klasszikus metalos Enforcer. A teljes felhozatal eddig nem kevesebb, mint harminc csapat.

A Devilstone látogatói a fesztivál négy napja alatt nem csupán élő koncerteket nézhetnek meg három színpadon, de több kiváló programnak is részesei lehetnek, mint például az éjszakai mozik és rock-metal diszkó a műfaj legnagyobb slágereivel, a különféle sportversenyek és más játékos vetélkedők, kreatív tevékenységek, kiállítások, zenelabor, örömzene neves zenészekkel és így tovább. A Devilstone Open Air különleges fesztivál-élményt kínál, mivel helyszíne a természetben található a gyönyörű Šventoji folyó mellett, de szinte karnyújtásnyira a kulturálisan gazdag Anykšiai mesés városától.

Jegyek vásárolhatók online: www.devilstone.net – külföldi csoportoknak jelentős árengedmény!

Zenekarok: Alcest (FRA), Anathema (UK), Aura Nour (NOR), Blowback (SWE), Dead Shape Figure (FIN), Demonical (SWE), Enforcer (SWE), Freaks on Floor (LTU), Haken (UK), Hexvessel (FIN), Honcho (NOR), Horicane (EST), Inquisitor (LTU), Kampfar (NOR), Lake of Tears (SWE), Lucifer (LTU), Lucky Funeral (GRC), New Keepers of the Water Towers (SWE), Ossastorium (LTU), Paralytic (LTU), Sanctimony (LVA), Scarab (EGY), Soundarcade (LVA), Spiral (LTU), The Grand Astoria (RUS), Thornafire (CHL), Totorro (FRA), Truckfighters (SWE), Warbringer (US), Wulture (LTU)

Több információ:
www.facebook.com/DevilstoneFestival

Fesztivál ajánló: http://www.youtube.com/watch?v=PN2XniPOutI

www.devilstone.net