Rendhagyó fesztiválok – Punk kultúrális forradalom – Tarajos horgászverseny

Pogózzunk át a nyárba, avagy Tarajos horgászverseny, és Punk kultúrális forradalom két felvonásban

Három kiemelkedő eseményről adunk hírt az alábbiakban, amely a punk zene kedvelőinek tartogat igazi meglepetéseket, illetve olyan koncerteket, rendezvényeket foglal magában, amelyek egyenként is rendkívülinek számítanak, összességében véve pedig a színtér hazai apraja -nagyja is látható -hallható lesz a színpadon.

Elsőként máris egy rendhagyó bulival nyit a nyár, rögtön a szünidő első szombatján, amely nyugodtan mondhatjuk, hogy még nem volt kis hazánkon belül. A III. Rockforever horgászverseny, mely új megnevezése szerint már punk-rock, amely előző években már megrendezésre került, akkor rockzenészek és rajongók részvételével, ahol együtt horgásztak és egy tó idilli képébe miként festenek horgászbottal a zenészek az már egy más lapra tartozik.Mindettől függetlenül idén már a tarajosok zenészek is jelen lesznek az eseményen. A horgászversenyre bárki nevezhet, az esemény időpontja 2012 Június 23 , amelynek Tápiószentmártonban a Tőzeges tó ad helyet. A versenyen egyébként fél millió forintos összdíjazású nyereményekért megy a harc a halakkal, de persze adott a jókedv, és a délutáni alapozás rendhagyó koncert előzményeként. A Magyar televízió Pecatúra nevű műsora is jelen lesz a bulin, tehát szereplésre is van lehetőség, akár magánban, akár bármely kedvenccel. Punkosra véve a rendezvényt, egy ifa platója ad színpadot a díjkiosztás után pedig nem is akármilyen zenekarok nyomják majd el a kopoltyús faj némaságát, olyan zenekarokkal mint pl az Agydaganat, akik 1979 ben alakultak, és énekesük egyenesen az USÁBÓL érkezik haza, ezen eseményekre.

S hogy a mai kedvencek se maradjanak el, a színtér egyik legkedveltebb zenekara a Fegyelmező részleg folytatja a sort, de itt lesz a lazább ritmusokkal a Káderek, a Punkie, Merde. és a Shitpump is. A nevezésről, és egyéb részletekről a tó oldalán is lehet olvasni, mely a www.tozegesto.hu weboldalon található.

Csak egy hetet hagyunk kiheverni a fáradalmakat, hiszen azonnal a főváros a cél, és egy nemrégiben nyitott nagyszerű helyen a Zúzda rockkertben, a XI kerületben indul útjára a Nyári punk kulturális forradalom, 2012 Június 30.-án.

Akik esetleg a pecázást elhalasztották azok itt is megtekinthetik az Agydaganat zenekart, akiket azt hiszem a stíluson belül senkinek nem kell bemutatni, valamint , hogy még mindig visszamenjünk a múlt nagyjaihoz, ezen jeles eseményen csatlakozik hozzájuk az AMD is, biztosítva a rajongókat arról, hogy a föld is megremeg a sok bakancs dobbanásától. Természetesen itt sem kell attól tartani, hogy valaki elkési az utolsó járatot, hiszen megvárjuk az elsőt, amiben segít majd minket a Káderek, Söralátét, Punkie, Krumpliczukor, The Snobs, Stuka, és a Shitpump.

A buli facebook eventje: https://www.facebook.com/events/399870826713227/  ahol belépőt is lehet nyerni egyébiránt.

Persze ha már nyár, akkor még most se hagyjuk abba, és a tó, meg a klub után célba vesszük a szabadteret, megcélozva Hatvant, és az ottani focipályát, ráadásul egyenesen két napig nem is hagyjuk abba 2012.Július 6.-7.-én.

Természetesen a hatvaniakat sem szeretnénk megfosztani attól, hogy az Agydaganat magyarországi fellépését élőben tekinthessék meg, ezért rögtön azzal kezdem a buli leírását, hiszen ők az énekes hazai itt tartózkodása alatt itt lesznek láthatóak utoljára. Mellesleg aki nem bírja kivárni az Június 29.-én elutazhat Székesfehérvárra a Pucok klubba, ahol szintén tiszteletét teszi a banda.

Visszatérve a hatvani kétnapos őrületre, a punk zenei műfaján belül kalandozunk , és az Oi punk neves képviselői, a Fegyelmező részleg, a Belfegoi, Linx ,Katéter valamint Szlovákiából az Odklon tolja a sílus sajátosságait. A ska kedvelői sem maradnak zene nélkül, hiszen az egyre népszerűbb Punkie , Kazincbarcikáról az Utolsó alkalom, a Skaballeros táncoltatja meg őket. Igazi sajátosságaként a két napnak a HC elemek is bőven hallatják magukat, olyan nagyszerű nevekkel mint az AMD, Human Error, Tango Underground, Jack, Shitpump. De persze ott lesz a Hétköznapi csalódások, a CAFB, Söralátét, Merde , The Snobs, és ha már a Rancid közel jön hozzánk, de sajnos velük nem szolgálhatunk, mégis odaidézi nekünk a Timebomb.

A fellépőket jelen esetben a teljesség igénye nélkül soroltam fel, ráadásul folyamatban vannak még meglepetések, ezért érdemes látogatni az esemény facebook eventjét, ahol naprakész információk állnak rendelkezésre.

https://www.facebook.com/events/399870826713227/

Amit ezzel a fesztivállal kapcsolatban tudni érdemes, 2012 Május 21.től a jegy.hu illetve az interticket jegyiroda rendszerén keresztül lehet megvásárolni elővételben a jegyeket, illetve ami fontos lehet, hogy kimondottan a kétnapos elővételes bérletnek a megvásárlásával lehet ingyenes sátorozási lehetőséget kapni, ezért aki ott szeretné tölteni a hétvégét az mindenképpen keresse az elővételes lehetőséget, amely egyébiránt árban közel félárban van, mint a helyszínen. Így a napijegy bármely napra elővételben 1500.- ft, a helyszínen egyébként 2500.- lesz, illetve ami fontos az elővételes bérlet-sátorozással- 2500.- a helyszínen 4500.-.

Reméljük sokan együtt pogózunk át a nyárba, illetve , hogy idén nyáron megmutatjuk majd mi az a punk, és mindenki talál magának a három eseményből legalább egyet ahol felhőtlenül jól érezheti magát, valamint az utóbbi hatvani kétnapos fesztiválon közösen idézhetjük meg az igazi punk fesztiválok ízét.

További részletek:

www.kalapeca.hu (horgászverseny)

www.zuzdarockkert.hu ( Június 30)