CRY FREE – “Atka 25”

KEDVES ROCKRAJONGÓK! Ismét egy jó hír! Az áprilisi buli sikere után újra a Bakelitbe érkezik a CRY FREE!   

CRY FREE – ”Atka 25” [ Jubileumi nagykoncert Bakelit Multi Art Center – 2012. május 25. ]

 


„Mi ez az ’Atka 25’?! A Cry Free-ről már hallottam, azok a Deep Purple-t toló tribute arcok, akik Jon Lorddal is együtt zenéltek, nem? De ki az az ’Atka’? Ja, az a nagyhajú énekesük? És mi ez a ’25’? Az a faszi még csak 25 éves lenne?! Má’ bocs, de annál jóval szétrákkendrólozottabb ábrázata van! Csak szeretne az 25 lenni!! Jaaa, hogy 25 éve zenél… Ééértem… Az más! Na de és akkor azt már meg kell ünnepelni?”

 

Bár hazánk kihívásokkal teli kis rockszakmájában 25 évet aktívan eltölteni talán tényleg kisebbfajta fegyvertény, Scholtz Attila énekes nem ünnepelni invitálja barátait és rajongóit a nevével összeforrt Cry Free – Deep Purple Cover Band soron következő fővárosi koncertjére. Mint elmondta, tortából előugró meztelencsajra sem kell számítani. (Akkor nem is megyek… J) A negyedévszázados jubileum szerinte csak egy jó ürügy egy hatalmas bulizásra, rengeteg régi baráttal.

 

 

Meg persze jó alkalom egy igazán rendhagyó műsorra is! Bár a Cry Free híres arról, hogy soha nem játszik két hasonló koncertet, és állandóan bővülő Deep Purple repertoárjuk is elég biztosíték a folyamatos megújulásra, egy ilyen jubileum óriási lehetőség a valódi ínyencségekre. 5 olyan dal is felcsendül majd, ami valószínűleg csak ezen a pénteki estén, május 25-én, aztán soha többé. Ezúttal ráadásul jó messzire is elmerészkednek Atkáék a Deep Purple jól ismert világától. Persze DP érdekességek is várhatók, de közkívánatra újra lesz Jesus Christ Superstar részlet is, illetve „ellenpontként” többek között Black Sabbath is, és annyit elárulhatunk, hogy nem a „frázissá játszott” Paranoid nótával készül a csapat. Mivel Atka (egyik) kedvenc énekese Glenn Hughes, aki ráadásul néhány hét múlva hazánkba látogat, vele kapcsolatos meglepetések is várhatók.

 

 

De ne is áruljunk el mindent előre! Talán csak annyit még, hogy az énekes igyekszik megemlékezni eddigi pályájának minden jelentős állomásáról 1987-től máig, így a buli koncepciója szerint, összes említésre méltó egykori csapatából meghív egy-egy olyan ex-kollégát, akivel a mai napig is tartja a kapcsolatot. Akik pedig technikai akadályoztatás okán nem tudnak testi valójukban együtt muzsikálni vele 25-én este, virtuális formában „vesznek majd részt” a koncerten, és néhány „sokkoló” archív felvétel is előkerül.

 

Nagyon is hús-vér formában lesz viszont jelen a Monochrome Skies progresszív rock/metal együttes, akik vendégzenekarként a hangulat beindításáért felelnek. Ők sem először bukkannak fel a Cry Free háza táján.

 

És aki ismeri Atkát, illetve néhány igazi tréfacsináló hírében álló zenészbarátját, tudja, hogy egy ilyen buli nem lehet mentes a vidámságtól sem. Jelen ajánlószöveg bevezetője is az énekestől származik például, de a Cry Free tagságáról is tudvalevő, hogy a konkrét zenélésen kívül gyakorlatilag semmit nem vesznek komolyan, így fel kell készülni a rekeszizmok alapos igénybevételére is. J

 

Mindenkit szeretettel várunk, aki kedveli Atka hangját, személyét vagy a szakmán belüli szerepvállalását, illetve, aki a 25 év során bármikor is közel állt hozzá. Csapjunk egy „rendes” RnR bulit!

 

CRY FREE – ”Atka 25”

Vendégek: a régi zenésztársak (nem kevesen)

Előzenekar: Monochrome Skies

Időpont: 2012. május 25. (péntek)

Kezdés: 20h

Kapunyitás: 19h

Helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.

Jegyár elővételben: 700Ft

Jegyár a helyszínen (kapunyitástól): 1500Ft, amelyből 400Ft lefogyasztható.

 

Jegyek kaphatók a helyszínen illetve az INTERTICKET országos hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

http://www.jegy.hu/venues/Bakelit+Multi+Art+Center

http://www.jegy.hu/programs/36560/ATKA25_Jubileumi_Rock_N_Roll_Mulatsag_Cry_Free_Monochrome_Skies.html
Jegyvásárlás a helyszínen munkanapokon 9.00 – 17.00 előadásnapokon az előadás kezdetéig.

Bakelit M.A.C. (iroda). 1095 Budapest, Soroksári út 164.

 

 

Web: www.cryfree.hu, www.bakelitstudio.hu, www.facebook.com/MonochromeSkies

Az esemény Facebook oldala: http://www.facebook.com/#!/events/280019815418303/