ROCKAKADÉMIA! – THÉBA Művészeti Akadémia, Budapest

Magyarországon először indul valódi ROCKAKADÉMIA. Több nyugat európai országban, így például Angliában, több mint tíz éve

működik hasonló, igen kiválóan és elismerten, jelenleg már 14 városban vannak szakiskolái.
A hazai ROCKAKADÉMIA ötlete Szigeti Ferenc nevéhez fűződik, aki a KARTHAGO együttes vezetője, de emellett 26 évig hanglemezkiadó vezető, rádiós szerkesztő és zenei rendező, producer, tévés szerkesztő, a Mahasz főtitkára, és nem utolsósorban az első rockzenei tábor, a Tokaji Rock Gyermekei Tábor alapítója, vezetője volt.
Szigeti Ferenc ötlete találkozott Andor Edit operaénekes, a THÉBA Művészeti Akadémia vezetőjének gondolatával, miszerint az iskola fejlesztése, fejlődése szempontjából egy könnyűzenei szekció indítása hasznos és érdekes lenne. Így találkozott az „ötlet és a megvalósíthatóság” lehetősége a két fél együttműködéséhez. A hátteret a THÉBA Művészeti Akadémia biztosítja 30 év oktatási tapasztalatával és az emeltszintű oktatáshoz szükséges engedélyével.
A ROCKAKADÉMIA megvalósítása és szervezése így már közös projekt, az indulás lehetőségét pedig, – a nagy értékű hangszereket – a Roland East Europe Kft. nagyvonalú támogatása biztosítja.

Miben különbözik az Akadémia, a többi zeneiskolától?

A ROCKAKADÉMIA elsősorban kiemelt, egyedi, felső szintű oktatást ad a növendékeinek, csakis és kizárólag a rockzene és a minőségi popzene területén. Olyan különleges elméleti és gyakorlati módszereket alkalmaz, amelyeket Magyarországon eddig nem használtak.
Az oktatás alapja és minőségének biztosítása elsősorban természetesen a tanári kar függvénye, ugyanis a ROCKAKADÉMIÁN csakis a hazai zenei szakma legelismertebb és szakmailag leg-kvalifikáltabb zenei személyiségei tanítanak, akiket Szigeti Ferenc mozgósított a nemes cél érdekében. Csupán néhány példa a névsorból:

– Németh Gábor dob (Skorpió, Bikini, Dinamit, P.Mobil),
– Donászi Tibor (Beatrice, P.Mobil, Edda, TRB)
– Fekete Samu Tibor basszusgitár (Korál, Ákos Band, Megasztár zenekar,
eMerTon és Artisjus díjas művész),
– Alapi István gitár (Edda) – Zsoldos Béla (Zeneakadémiai docens)
Összhangzattan, zeneelmélet, hangszerelés, ütős hangszerek,
– Jankai Béla ( Prognózis, Dinamit) rendszertechnika, digitális programozás,

Pro-tools felhasználás, billentyű programozás,
– Gidófalvy Attila (Karthago, Lord) billentyűs hangszerek,
– Takáts Tamás (Karthago, TT. Blues Band) ének,
– Tollár Endre (Roland) rendszertechnika, színpadi fellépés és stúdió használati
technika,
– Rozsonits Tamás (Universal Music Kft.) zenetörténet, rockzenei lexikális
ismeretek,
és még sokan mások….
A zenei hangszer-szekciók szakóráin kívül, lesznek szervezett zenekari próbanapok, összpróbák, stúdió gyakorlat- napok, valamint az akadémia nyílt koncerteket, roadshow-kat is szervez, közönség előtt. Az Akadémia oktatási periódusa két éves, 1 év pedig három, 3 hónapos kurzusból áll. A sikeresen elvégzett második esztendő végén, vizsga után a THÉBA Művészeti Akadémia OKJ-s diplomáját kapják a végzősök.

A ROCKAKADÉMIA szakmai képzési szintje azért egyedülálló, mert nem csupán egy általános zenei tudást ad át a növendékeinek, hanem elméleti és főként gyakorlati szinten mutatja be, oktatja a rockzene legmagasabb értékeit, hagyományait, újdonságait, titkait, a zeneszerzéstől, a hangszerelésen keresztül a hangszerkezelés, a stúdió felvételi gyakorlatok, és végül a valódi élő koncertezés
területéig.
Miután a ROCKAKADÉMIA a THÉBA Művészeti Akadémia szerves része, ezért a növendékek óriási előnyként, különleges lehetőséget kapnak fakultatív módon bejárni a THÉBA egyéb szakirányú foglalkozásaira, mint tánc, beszédtechnika, színészmesterség, pantomim, fotó, film, újságírás, de akár a képzőművészetbe is belekóstolhatnak. Az iskolába sikeres felmérő, illetve felvételi szintvizsga után lehet jelentkezni 16 éves kortól.
Tandíj: 90.000 Ft. egy kurzusra, azaz három hónapra, a három kurzusra pedig,
egyben fizetve, kedvezménnyel: 240.000 Ft.
A gyakorlati foglalkozások (hangszer vagy ének) heti egy vagy két alkalommal
történnek, 1 x 90, vagy 2 x 45 percben.
Jelentkezési cím: Budapest 1074 Rákóczi út 54.
telefon: 06-30-9994828,
mail: iskola@theba.info
fax: 06-1-7876674
Jelentkezési határidő a 2012 évre: március 19.
Felvételi 2012. március 19. 15-18 h Tervezett kezdés április első hete!!!

TÁMOGATÓINK: BACK STAGE PUB. www.backstage.hu
PRÉMIUM ITALOK Kft. www.premiumitalok.hu
BANDUSZ Kft. Köleses sör. www.bandusz.hu