Második európai turnéjára készül a Morre

Nyár végén újra Európába érkezik a kanadai rockbanda, a Morre. 2011-ben, egy két és fél hónapos turné keretében 12 ország több, mint 30 városában adtak koncertet, és mindenhol nagy sikert arattak. Megígérték a rajongóiknak, hogy egy év múlva visszatérnek az öreg kontinensre az új dalaikkal. Úgy tűnik, sikerül valóra váltaniuk tervüket, augusztusban újra nekivágnak az izgalmas útnak. Magyarországra várhatóan augusztus végén érkeznek, és több városban is találkozhatunk majd velük.

A zenekar 2008-ban alakult Torontóban. Három állandó tagja: Adrian Tonceanu (ének, gitár), Igor Lazebnik (ének, gitár) és Tyler Koch (dob, háttérvokál). Bár a Morre egy klasszikus rockzenekar, hangzásuk mégis új és egyéni, lehetetlen őket bármelyik kategóriába besorolni. Zenéjükben meghatározó a két énekhang és a háttérvokál együttes, több szólamú hangzása. Dalszövegeik a sötét misztikus témát ötvözik a tábortűzi hangulattal, mely széleskörű érzelmeket vált ki a hallgatóságból. A számok szövegét és zenéjét közösen írják.

Az első lemezük, az „…Out there” 2010. júniusában jelent meg, a második, a „Contrast” pedig 2011. áprilisában. Ekkor készült el első videoklipjük a „Lady of Lust” című dalukra. Jelenleg a harmadik albumon dolgoznak, a nyári koncerteken már ezeket a dalokat is hallhatjuk majd.

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=yfdoIw2XMXM

Idehaza komoly hazai rajongótáborral lehet büszke a zenekar:

http://morrefans.uw.hu