Classic Rock és BritPop est a Könyvtár Klub – Treffort Kertben

CLASSIC ROCK ÉS BRITPOP EST A KÖNYVTÁR KLUB – TREFFORT KERTBEN, METAMORFÓZIS FEAT HIBERNÁCIÓ ELŐTTI PARTY
2012. Március 29.-én csütörtök este 20.00-tól kerül sor egy nagyszabású klasszik rock, illetve britpop összecsapásra a budapesti Könyvtár Klubban az Electric Ladyland és Long Play 33 1/3 zenekarok tolmácsolásában. Az este mindkét zenekar életében történelmi fordulópontnak tekinthető, mivel Gábris Attila utolsó koncertjét lehet majd hallani basszusgitárosként az Electric Ladyland formációban, illetve a Long Play 33 1/3 zenekar hosszabb időre visszavonul a koncertezéstől a bulit követően.
Azoknak, akik eddig még nem ismerték az Electric Ladyland formációt, néhány szóban bemutatnánk a klasszikus rock (akiktől idéznek pl.: Jimi Hendrix, Cream és Stevie Ray Vaughan) szerzeményeket élethűen tolmácsoló zenekar tagjait:

Bakó Balázs – Ének
Baky Zoltán – gitár
Záng Zoltán „ZZ” – dobok
Gábris Attila – basszusgitár

Természetesen az Electric Ladyland formáció folytatja tovább ez eddig megszokott módon és gyakorisággal a koncertezését az új basszusgitárosukkal, akinek személye egyelőre legyen meglepetés. Az új tag személyéről annyit azért elárulhatunk, hogy a koncert folyamán fény derülhet az illető kilétére és arra, hogy mely más formációkból lehet már ismert a közönség számára.
Honlap: http://www.electricladyland.hu/

Long Play 33 1/3 britpop formáció a koncertet követően hosszú időre visszavonul a fellépésektől, de a zenekar továbbra is aktív marad a színfalak mögött és időről-időre érdemes lesz a webes felületeiket fürkészni némi újdonságot remélve.
A zenekar közel három éves pályafutása alatt a saját szerzeményeken felül, néhány klasszikusnak mondható britpop és indie slágert is beépített repertoárjába, melyek közül néhányat megemlítenénk: Verve – Bittersweet Syphony; Cold Play – Clocks; Oasis – Wonderwall, Songbird; The Beatles – Get back; The WHO – My Generation vagy
Deep Blue Something – Breakfast at Tiffany’s. Sajátjaik közül a legismertebb dalok a Freaky Guy vagy az első albumuk címadó dala a Being Nowhere.
A zenekar legkiemelkedőbb stílusjegye a háromszólamú ének, mely a három kiváló énekesnek köszönhetően teljes mértékben magával ragadja a közönséget.

Békei István – gitárok, ének
Derecskei Zsolt – billentyű, gitár, ének
Fehér Zoltán „Szegecs” – basszugitár
Bakó Balázs – dob, ének

A formációnak eddig két albuma jelent meg, amelyek az alábbi linkeken meghallgathatóak:http://soundcloud.com/bekeiistvan/sets/long-play-33-1-3-promo
http://soundcloud.com/bekeiistvan/sets/long-play-33-1-3-unplugged

Honlap: http://www.longplay3313.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/LongPlay3313
Minden klasszikus rock és britpop rajongónak ott a helye, azoknak is, akik az eddigi formációkat még nem hallották testközelből!
Ingyenes.