A MAGYAR DAL FŐVÁROSA 2012 – Pályázati felhívás

A Rock-R Rádió, mint a Magyar Dal Napja partnere (http://www.magyardalnapja.hu/partnerek), örömmel ad helyt az alábbi felhívásnak:
A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először „A magyar dal fővárosa” pályázatot. A megtisztelő címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza városa viselhette. Aszervezők 2012-ben is keresik azokat a magyar településeket, amelyek izgalmas, sokoldalú, átgondolt zenei programmal készülnek a Magyar Dal Napjára, és ringbe szállnak „A magyar dal fővárosa”címért.

A pályázaton – Budapest, és a fővárosi kerületek kivételével – valamennyi magyarországi város helyiönkormányzata, a helyi önkormányzat intézménye, vidéki városban működő társadalmi szervezet,illetve vállalkozás vagy más jogi személy részt vehet, amennyiben eleget tesz az alábbi feltételeknek:
Szándékában áll 2012. szeptember 9-én különleges, izgalmas, egyedülálló programmal ünnepelni a Magyar Dal Napját. Biztosítani tudja a „Magyar Dal Fővárosa” programhoz szükséges helyszíneket, valamint az esemény pénzügyi hátterét (természetesen az ott működő vállalkozások, társadalmiszervezetek, valamint a helyi, illetve megyei önkormányzat bevonásával)
A cím elnyerése esetén vállalja a program politikamentes megszervezését és – a Magyar Dal Napja szellemiségéhez méltó – lebonyolítását
A pályázat menete:
1. A pályázó projekt-tervet készít, amelyben ismerteti a tervezett műsorral és annaklebonyolításával kapcsolatos elképzeléseit, valamint csatolja a rendezvény helyszíneinekműszaki leírását (befogadóképesség, fény- és hangtechnika, megközelíthetőség… stb.),a tervezett fellépők névsorát, és a tervezett – pontos számadatokkal alátámasztott -költségvetést.
2. A projekt-tervet – a megvalósításra tett szándéknyilatkozattal együtt – 1 nyomtatottpéldányban kell eljuttatni a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. címére (1068 Budapest,Városligeti fasor 38.), valamint e-mailen is meg kell küldeni a magyardalnapja@gmail.comcímre.
Beadási határidő: 2012. április 6.
3. A pályázatban meg kell jelölni a pályázó által kijelölt kapcsolattartó személy nevét,telefonszámát és e-mail címét.
4. A beérkezett pályázatokat a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. által felkért tekintélyesművészekből, szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli, a megvalósíthatóságot és a projektmegalapozottságát egyaránt mérlegelve.
A pályázat elbírálása során előnyt jelent, ha a pályázó rendelkezik a települési önkormányzat,valamint a jelentkező szponzorok megvalósítást célzó szándéknyilatkozatával, illetve ha apályázatot az önkormányzat (ideértve a megyei önkormányzatot, illetve az önkormányzatiintézményeket is) valamint a civil társadalom – igazoltan – széleskörű támogatásával,egyetértésével nyújtják be.
1
Magyar Dal Napja Nonprofit Kft.
1068 Budapest, Városligeti fasor 38.Tel.: +36-30/480-0968Email: magyardalnapja@gmail.com  Web: www.magyardalnapja.com
5. Eredményhirdetés: 2012. április 18. Az eredményt a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. arendezvény hivatalos honlapján (www.magyardalnapja.hu), illetve a sajtó útján teszi közzé.
„A Magyar Dal Fővárosa” cím nyertesével a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. az eredményhirdetéstkövető legkésőbb 15 napon belül együttműködési megállapodást köt, amelyben vállalja az egyeztetésta programsorozat többi helyszínével, együttműködést vállal a tervezett műsor megvalósítására, és avállalja a rendelkezésére álló eszközökkel elérhető legszélesebb körű sajtónyilvánosságot.
A Magyar Dal Napja Kft. fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására. Ha azegyüttműködési megállapodás megkötésére nem kerül sor az eredményhirdetést követő 15 naponbelül, a Magyar Dal Napja Kft. a bíráló bizottság által második, illetve annak eredménytelenségeesetén a harmadik helyre sorolt pályázóval köti meg az együttműködési megállapodást.
A „Magyar Dal Fővárosa” cím kiemelkedő promóciós lehetőségeket rejt a győztes város számára,hiszen a cím elnyerésétől az esemény lebonyolítását követő időszakig, azaz legalább öt hónaponkeresztül folyamatos médiafigyelem irányul a térségre, melynek köszönhetően az egész országfigyelemmel kísérheti, hogyan alakul az ünnepi műsor a magyar dal fővárosában, ki mit tesz, kihogyan segít a produkció létrejöttében.
A cím az évszámmal kiegészítve örökre a városé marad, újbóli elnyeréséért, s ezzel a kiemeltprogram rendezési jogáért azonban újra pályázni kell.
Várjuk tehát 2012-ben is a városok pályázatát, és köszönjük a megtisztelő figyelmet!
Presser Gábor, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. alapítója és Szabó Edit ügyvezető
Budapest, 2012. február 9.