20 éves a Rockinform!

Február 8-án, szerdán jelent meg az idén 20 éves Rockinform Magazin idei első száma. A jubileumi év tiszteletére néhány új elemmel találkozhattok a magazin lapozgatása közben. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elvégeztünk egy profiltisztítást, mely a dizájnelemeket is érinti. Mindezt igyekeztünk úgy végrehajtani, hogy megfeleljünk a mai korigényeinek, de megtartsuk azokat a tradíciókat, melyek mentén a lap ennyi éven át kitartóan menetelt. Ebben az évben lesz egy visszatekintő sorozatunk a magazin első 20 évére, ezzel is tisztelegve azok előtt, akik hozzájárultak ehhez a jubileumhoz. Elsőként az alapító-főszerkesztővel, Paya-val olvashattok egy interjút.

Ezen kívül találhattok Bikini, Hooligans, Biohazard és Opeth interjúkat, beszélgettünk Schuszter Lórival és Sárvári Vilivel, és backstage rovatunkban megismerkedhettek Kraft Tamással, a legendás roaddal. Megszólaltattuk a Rage zenekart és a svájci Eluveitie gárdáját, de nem feledkeztünk meg a magyar ifjabb generáció képviselőiről sem, így helyet kapott a Till We Drop, a New Guitar Generation és a Paddy and the Rats is.
Készítettünk egy körképet az idei fesztiválszezonról, melyben a Rockmaraton, a Gasztroblues, a PAFE és a Sziget vezetőségét is megszólaltattuk. Barangoltunk egy kicsit az interneten és kikérdeztük néhány rockzenei weboldal prominenseit, majd körülnéztünk a rockzenét játszó rádiók háza táján is. Ezek mellet e havi lapunkban bepillantást nyerhettek a rockzenei oktatás helyzetébe.
Huszonhetesek klubja rovatunkban ebben a hónapban Brian Jones életére került a sor, Rock Klub rovatunk pedig az új PECSA-t mutatja be. Ezenkívül találhattok lemezajánlókat,megismerhetitek a február hónap rockzenei vonatkozásait és új, Mérföldkövek címűrovatunkban olvashattok Elvis Presleyről.
A már hagyományosnak tekinthető posztereket is megtaláljátok az új Rockinformban, ehónapban a Korn és Ákos óriásposzter méretben, míg a Moby Dick, az Iron Maiden és az Epica normál méretben kapott helyet.
Természetesen CD mellékletet is csomagoltunk a magazin mellé, az 1981-es Kopaszkutya Koncert anyagát kapjátok, mely okkal-joggal nevezhető kuriózumnak.
Még egy újdonság: már digitálisan is olvashatjátok a Rockinformot! Ez főként a határon túllakó honfitársaink számára remek hír, hiszen így nincs postázási díj, nincs késlekedés és mára budapesti megjelenés napján hozzájuthatnak a legfrissebb Rockinformhoz, a mellékletekpedig letölthetők! Minderre a www.digitalstand.hu/rockinform oldalon nyílik lehetőség és ittmegtalálhatjátok a szeptember óta megjelent lapszámainkat is.
Reméljük tetszeni fognak a változtatások és sok örömöt fog szerezni minden rockernek a 20. Rockinform-év!
A Rockinform csapata