KOBUCI kert helyett KOBUCI klub – nyitás november 3.

Télre hangolva: november 3-án nyit a KOBUCI klub!
Habár télire átmenetileg bezárt Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a KOBUCI kert, a szervezők az őszi-téli időszakban is gondoskodnak a folkkocsmákról, a koncertekről – a jókedvről. November első hetében, belvárosi helyszínen újranyit a KOBUCI; a már megszokott színvonalú kínálattal és kiszolgálással, élőzenei koncertekkel elindul a főváros egy új színfoltja: a KOBUCI klub.
A kapolcsi Művészetek Völgyéből indult minden, 2005-ben. Itt mutatkozott be először a KOBUCI kert, ahol kolbászos bucival és málnafröccsel frissülhettek az elcsigázott fesztiválozók. A mindennapos folkkocsmák utánozhatatlan hangulata és gyors sikere egy-két éven belül a kapolcsi rendezvény hivatalos, egyik legnépszerűbb színpadává érlelte a KOBUCIt. 2009 nyarától – kinőve a fesztiválok kereteit – a KOBUCI kert Budapesten, Óbudán is megnyitotta kapuit a teljes nyári szezonra a magyar zenét, a magyar zenei hagyományokat kedvelő közönség előtt.
2011 nyarán a KOBUCI kertben immár harmadik alkalommal mulathattak a vendégek, de mint ahogyan az a kerthelyiségekkel lenni szokott, október elején a kert ismét téli álomba szenderült. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szórakozóhely szervezői idén azonban úgy döntöttek, hogy az őszi-téli időszakban sem hagyják pihenni a zenészeket és a (törzs)vendégeket, és a Dohány utca 7. szám alatt megnyitják a KOBUCI klubot.
Budapest kulturális és éjszakai életének egy új színfoltjaként november 3-án nyíló KOBUCI klub – a már megkezdett úton továbbhaladva – immár egy hangulatos belvárosi pincehelyiség adta keretek között szolgáltat igényes élőzenei programokat, szervez folkkocsmákat. A november 3-i nyitóbuli vendége a Besh o droM lesz, a szezonban továbbá a KOBUCI kertben már megismert tehetséges zenészek és zenekarok szórakoztatják a közönséget. A KOBUCI klub nemcsak zenei, illetve kulturális programjait tekintve, de étel- és italkínálatában egyaránt továbbviszi a KOBUCI kertben már jól megismert értékeket, egyediséget. A magyar népzene, a világzene, a jazz és blues kedvelői tehát az új klubhelyiségben is a megszokott zenei színvonal mellett kortyolhatják kedvenc gin-bodzájukat, mixcsűrüket, vagy éppen falatozhatnak a pompás kobuciból.
A KOBUCI-ról
A kobuci nem más, mint kolbászos buci: pirított buci tészta, amelyen fokhagymás fűszeres tejföllel ágyazunk meg a pirított házi kolbásznak, majd mindezt paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal megszórjuk. A KOBUCI kert első ízben 2005 nyarán, a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül nyitotta meg kapuit. A folyamatos pozitív visszajelzések hatására 2008 nyarán már negyedszer, mint a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál egyik hivatalos helyszíne működhetett. A KOBUCI kert 2009 nyara óta Óbudán, a Zichy-kastély belső udvarán működik a nyári szezonokban. A 2011-es év újdonságaként – hiszen a hideg ellenére sem állhat meg az (éjszakai) élet – a KOBUCI kertben megszokott programok „klub-kivitelben” a Dohány u. 7. szám alatti KOBUCI klubban folytatódnak.
A korábbi szezonok galériái, blogbeszámolói, valamint a téli szezon folyamatosan frissülő programkínálata egyaránt
megtalálható a KOBUCI honlapján: www.kobuci.hu
Forrás: Antal Judit