Helgrind turné – 6 magyar zenekar támogatásával

Összeállt a brit Helgrind zenekar turnéja, már ami a magyarországi supportokat illeti.

A walesi Mutatorral érkezik hozzánk a Helgrind a ködös Albionból, de természetesen a magyarországi állomásokhoz magyar support dukál.

Hat tehetséges banda került kiválasztásra.

A Blasted Age a Mélypont zenekar átalakulása után született Nagykanizsán. Old school thrash metal alapú, modern elemekkel megtűzdelt muzsikájukkal megfelelő választásnak bizonyulnak. Ők Győrben, Budapesten, Nagykanizsán és Keszthelyen lesznek majd a “helyi erők”.

A győri állomáson segítséget is kapnak, a Thornwill zenekar (http://www.thornwill.com) személyében. A Thornwill jelenleg második lemezén dolgozik és készül egy nagyon fontos találkozóra. Szeptember elején meglátogatja őket a svájci Paiste egyik vezetője. A zenekar tavasszal már átvette azt a cintányér csomagot, ami a “belépőt” jelentheti számukra az endorserek világába.

A Wake on Burialhttps://www.facebook.com/WakeOnBurial) a keleti végeken segíti majd a Helgrind-t a zúzásban. Ők egy fiatal kazincbarcikai zenekar, és a nevük alapján mi más lehetne a stílusuk, mint a death metal. A facebook oldalukon 3 nótájukba bele is lehet hallgatni.

A Concrete (http://www.myspace.com/concrete666) a Dürer kertben mutatkozhat majd be a Helgrind előtt. A 2005-ben alakult budapesti thrash banda már a második lemezénél tart. A Revelations of Perdition három pusztító nótája teljes egészében meghallgatható a myspace-en, illetve ugyanott az album is megrendelhető. A stílus és a zenekar kedvelői legutóbb júniusban, a Dürer kertben kaphattak belőlük egy kis ízelítőt, ahol is a Drünken Bastarddal zúztak egy rendeset.

A következő support a Farcry (http://www.myspace.com/farcrymetal) Ők a szegedi Club Noirban lesznek a Helgrind vendégei. A 2003-ban alakultzenekar, néhány év és pár tehetségkutató után 2008-ban alakította ki jelenlegi felállását. Nemrégiben elkészült az új album mely a  Slaves of Chaos névre hallgat, és a lemezről 3 dal meg is hallgatható a zenekar a myspace oldalán.

A Taste My Pain (http://www.tastemypain.hu) Nagykanizsán és Keszthelyen veheti ki a részét a zúzásból. A Nagykanizsán alakult zenekar idén ünnepelte 5. születésnapját s keszthelyi 512 Clubban.  A kétlemezese banda ide tér majd vissza a Helgrinddel szeptember 10-én, mely a turné záróbulija lesz.

http://www.helgrind.co.uk