I. Kárpát-Medencei Folk & Roll Találkozó 05.15.

Első Kárpát-medencei Folk&Roll találkozó.
2011. Május 15. 16.00-24-00 óra
Dürer-kert nagyterem ( XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21, a Városligetnél)
Kapunyitás: 16.00 óra

…A saját szervezésben a budapesti Dürer-kert nagytermében megtartandó esemény felidézi a békebeli Kormorán családi napok hangulatát és új mederben egy hosszú távú kulturális seregszemle alapjait teremti meg.
A délutáni színes programok között lesz kirakodóvásár, népzene, táncház a gyermekeknek kézműves foglalkozások és tánctanítás. Az esti programok a folk-rock koncertekre épülnek. Itt mutatkoznak be azok a zenekarok akik a Kárpát-medencében oly népszerű folk-rock zenei stílust képviselik, a rájuk jellemző egyedi stílusban és megszólalásban.

A SZKÍTIA (18.00 óra) az eddigi legerősebb felállásában a tőlük már megszokott sodró, lendületes dallamokkal, újszerű és különleges hangzásvilággal lép színpadra. A letisztult régi és új dalok más megközelítést nyernek a két kíváló prímás nagyszerű hegedűjátékával és az újra előtérbe kerülő fúvós hangszerekkel.

Nagy várakozás előzi meg az idén a nagy múltú Kormorán hét zenésze által alakított ÖRÖKSÉG (19.30 óra) zenekar újbóli bemutatkozását. Repertoárjuk a Kormorán nagy sikerű dalaira, az általunk jegyzett régen hallott slágerekre épül.Továbbviszik és továbbadják azt a Kárpát-medencei népzenei örökséget, ami a tarsolyukban összegyűlt. Megőrizve a Kormorán elmúlt években felvállalt eszmeiségét, megkedvelt archaikus gyökerekből építkező hangzásvilágát, kiegészítve a saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel.

Az igényes kultúra iránt fogékony közönségnek felejthetetlen élmény lesz az EZÜST-PATAK (21.30 óra) zenekar fellépése. Ők is köztudottan a magyar népi kultúra értékeinek, a rock és a népzenével való ötvözését tűzték ki célul. Teszik ezt úgy, hogy az autentikus mellett a modern elektronikus hangzásvilágukkal az „urban folk&roll” stílust megteremtve, széles korosztályhoz szólnak érzelmesen, olykor eklektikusan.

Az estet a psychedelikus folk-metal magyarországi kiválósága a VIRRASZTÓK (22.30 óra) zárja. A közös virrasztás során ősi dallamokat, archaikus szövegeket elegyítenek mai mondatokkal zenei elemekkel, korszerű mégis a múltba révülő ritmusokkal.

Jegyek elővételben rendelhetők az azorokseg@gmail.com ill. a karpatfolkandroll@gmail.com email címen valamint megvásárolhatók a Mind-Zene zenelaborban ( VIII.ker. Krúdy Gy.u. 9. T: 267-3026 ).

Jegyárak elővételben:
Napijegy: 2500Ft
Gyermek és diákjegy 16 éves korig: 1500Ft
10 éves kor alatt szülői felügyelet mellett díjtalan.
Infovonal: +36 30 434-0545

A rendezvényről, a fellépő zenekarok képviselőivel készített,  és egy hete a Duna TV-n leadott műsort, interjúkat, az alábbi linken lehet megtekinteni: