KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA Koncert – február 18.

KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA
Február 18, Budapest, Club 202 (ex-Wigwam)

Február 18-án egy igazán különleges akusztikus koncertre kerül sor a Club 202-ben, az egykori Wigwamban. Kalapács József egy sor vendéggel és zenésztárssal együtt lép majd színpadra, többek között ott lesz Rudán Joe is. A buli apropóját pedig Kalapács József legfrissebb anyagának megjelenése adja.
Az Akusztikum Hungarikum címet viselő CD, amelyet minden jegyvásárló megkap majd a bejáratnál, 16 olyan akusztikus formában áthangszerelt dalt tartalmaz, amely nagyban kötődik az egykori Pokolgép, Omen, Hard, jelenleg pedig a Kalapács zenekar élén álló énekes eddigi életpályájához.
„Valóban egy zenei csemege lesz ez az egész estés buli, és ezúttal tényleg érdemes lesz korán érkezni, rögtön az elejétől ott lenni – mondta lelkesen Kalapács Józsi. – Pontban este 8-tól lép színpadra a Leecher, az ex-6Test énekesnővel Stefán Kornéliával, 9-től pedig már Rudán Joe barátom és a gitáros Tóth Laci adja elő a világ legnagyobb hard rock klasszikusait akusztikus formában.
10-től lép színpadra a Kormorán Memory Band, majd őket követjük mi, azaz a Kalapács és az Akusztika produkció, amelyben Csákvári Laca, Závoti Zoltán és Mogyoró Kornél a társaim. Viszont ezen a különleges estén a mi kis csapatunk további erősítést is kap, feljön mellénk Jenei Szilveszter gitározni és énekelni, Margit József énekelni és basszusozni, aki amúgy fretless basszuson nyomja, valamint Gál Péter énekelni. Ők mindhárman a Kormorán Memory Band tagjai. Szóval, ez már majdnem Iron Maiden lesz, hiszen három gitár szól majd együtt! (nevet)
Csakhogy ez egy akusztikus produkció. És tele leszünk énekesekkel! Hárman fronténeklést végzünk, de a vokálmunkát öten is hozzuk. Tényleg csemege lesz, egy nagyon különleges előadás, amelyben Pokolgép, Omen, Hard dalok mellett régi Kormorán dalok és megzenésített versek is helyet kapnak.
És ezzel még nincs vége a koncertnek, mert a nagy finálét egy közös produkció jelenti majd Rudán Joe-val. Az lesz az igazi ‘Szelíd metalosok’ program, jó sok Pokolgép nótával, egy sor igazi klasszikussal. Maga a Szelíd metalosok produkció tehát az, amikor Joe-val ketten toljuk a műsort. Pontosabban Joe is hozza a gitárosát, Tóth Lacit, mi pedig akkor már eleve heten leszünk a színpadon!”

MENETREND:
20.00 – Leecher
21.00 – Rudán Joe Akusztik
22.00 – Kormorán Memory Band
23.00 – Kalapács és az Akusztika
Bónusz: Szelíd Metalosok

www.akusztika.lapunk.hu
www.rudanjoe.hu
www.kormoranmemory.hu
www.myspace.com/theleecher

A CD-ről:

KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA
Akusztikum Hungarikum CD

Megjelenés: 2011. február 18.

1. Fagyott világ (Omen)
2. Csillaga hívja (Omen)
3. Háború gyermeke (Pokolgép)
4. Ki szívét osztja szét (Kormorán)
5. Honfoglalás (Kormorán)
6. Igaz lesz még (Hard)
7. Angyal (Kalapács)
8. Tiszta szívvel (József Attila)
9. Ítélet helyett (Pokolgép)
10. A jel (Pokolgép)
11. Nemzeti dal (Petőfi Sándor)
12. Itt és most (Pokolgép)
13. Záróvers (Wass Albert)
14. Himnusztöredék (Juhász Ferenc)
15. Véren vett ország (Wass Albert)
16. Ha én rózsa volnék (Bródy János)

Forrás:

Horváth Tibor – Hammerworld Promocio