RRR Promo: Dirty Dogs

Népszerűsítő sorozatunkban most Dirty Dogs zenekart kívánjuk bemutatni, melynek tagjai:

Sáradi Tamás ének
Szrogh Attila gitár
Heitekker Dávid basszusgitár, vokál
Szász Attila dob

Alakulás éve: 2008

Kiadványok:
-Dirty Dogs (Demo-2009) -Szerzői
-Kutyaként élsz (2009) -Szerzői
Videóklipek:
-Bánj velem úgy (2009)

Kiemelt fellépések:
Edda Művek vendégeként (Szeged – Jégcsarnok) 2009
Jótékonysági motoros találkozó Nemesvámos (Rómeó Vérzik előtt) 2009
Blues Company vendégeként (Oroszlány – Gödör Club) 2009
XVIII. Komáromi Napok 2009
Rock-Tér Fesztivál Nemesvámos 2009-2010
Desperado MC motoros találkozó – Tata 2009
III. Primitive Ragtag motoros találkozó – Dunamálnás 2009
Budapesti fellépések: Viper Room, Rock Randevú, Filter club 2009-2010
Metál Fesztivál-Tatabányai Sportcsarnok Pallai produkció 2010
Nádszeg-Szabadtéri színpad-Tankcsapda előtt 2010
Székelyföldi Rockmaraton 2010

Biográfia

A zenekar 2008 júniusában alakult Tatabányán. A zenei stílust tekintve ösztönös hard rock erőteljes, dallamos énekhanggal. A szövegek emberi érzésekről és mindennapos küzdelmekről szólnak, túllátva az ebben a műfajban megszokott csajok, motorozás, piálás témakörökön. Ennek ellenére a dalok jó hangulatot árasztanak magukból, amolyan „sírva vígad a magyar” életérzéssel.

Hatással ránk főleg azok a zenekarok voltak, akiktől feldolgozásokat is játszunk a koncerteken: Black Sabbath, Free, AC/DC és elsősorban a Motörhead. Ezeken kívül leginkább Ozzy, a Black Label Society és a Guns N’ Roses munkássága volt a legnagyobb hatással zenekarunkra. A magyar csapatok közül leginkább a Pokolgép, a Carmen és a Tankcsapda zenéje vonzza a csapatot.

Szrogh Attila a hazai fantasy metal neves képviselője a 9 nagylemezzel rendelkező és több nagy fesztivált megjárt CROSS BORNS soraiból érkezett a zenekarba. Sáradi Tamás a szintén hard rocker HEDONIST ROOSTERS-ből csatlakozott, akikkel a Hegyalja fesztiválon, néhány határon túli fellépésen, és neves zenekarokkal adott közös koncerteken szerzett tapasztalatot .Heitekker Dávid az azóta feloszlott NOTHING ELSE-ben, Szász Attila pedig a SCARON zenekarban zenélt korábban.

Az első koncert Nagyigmándon, az évadnyitó rockfesztiválon volt 2009 januárjában. Azóta jártunk Fejér, Borsod, Csongrád, Veszprém megyékben és volt néhány Budapesti fellépésünk is. Szegeden az Edda Művek vendégei voltunk, Tatabányán felléptünk a Pallai produkció által szervezett Metál Fesztiválon. 2010 júniusában a Tankcsapda előzenekarént megtörtént az első külföldi fellépés a felvidéken, majd Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Rockmaraton

Az első kiadványunk 2009 januárjában készült el egy 3 dalt tartalmazó demó formájában. A kissé még kiforratlan hangzású CD jó kritikákat kapott, szerzői kiadásban jelent meg.

2009 novemberében megjelent az első nagylemezünk „Kutyaként élsz” címmel. Egy héttel később egy nagysikerű lemezbemutató koncertet adtunk Tatabányán és a megjelenő remek kritikák megerősítettek minket abban, hogy egy nagyon erős debütalbumot sikerült összehozni. Kiadó híján ez is szerzői kiadásban látott napvilágot. A borítóterveket és a hangmérnöki munkát is a zenekar tagjai végezték. A lemezhez ez idáig egy videóklip készült a „Bánj velem úgy” című dalra.

A 2010-es évben ennek a lemeznek a népszerűsítésére indítottunk egy koncertsorozatot „Kutyaként élsz Tour 2010” címmel. A 30 állomásos turnét Tatabányán temettük el november 19.én egy elsöprő hangulatú bulival. Jelenleg új dalokon dolgozunk és a jövő évben egy új kiadvány megjelentetését tervezzük, valamint egy új videoklipet is szeretnénk készíteni.

Elérhetőségek: Szrogh Attila
Telefon: +36-20-5836-400
E-mail: dirtydogs@freemail.hu
Web: http://www.dirtydogs.hu
http://www.myspace.com/dirtydogsband

Forrás: Sáradi Tamás